Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jihlavu čeká deratizace. Doporučujeme, aby se lidé pastí ani jedových nástrah na potkany nedotýkali, radí deratizátor

Jihlavská radnice upozorňuje na to, že v období od 1. do 30. dubna bude na území města probíhat plošná deratizace. Ta je nejúčinnější, pokud se do ní najednou zapojí co nejvíce majitelů pozemků a domů.

„Účinnosti deratizace pomůže utěsnění nežádoucích otvorů, dveří a oken. Současně je třeba také znemožnit přístup hlodavcům k potravinám a udržovat pořádek. Město také prosí o informování, pokud kdokoli zjistil výskyt potkaních nor na veřejném prostranství, ať je ohlásí na oddělení správy realit na jihlavské radnici, jehož pracovníci deratizaci koordinují. Pro více informací se můžete obrátit na číslo +420 565 592 603 nebo e-mail Katerina.Kadlecova@Jihlava-city.cz," jmenuje Radovan Daněk, mluvčí jihlavské radnice. 

Jihlavská radnice výskyt hlodavců pravidelně monitoruje. V minulém roce město zaznamenalo zvýšený výskyt potkanů na sídlištích Březinova, Horní Kosov, Dolina a Kollárova. Firma, která bude deratizaci provádět, je každoročně vybírána podle cenové nabídky v rámci výběrového řízení. „V minulém roce stála deratizace město 278 tisíc korun, v letošním roce bude částka podobná,“ uvedla za jihlavský majetkový odbor Kateřina Kadlecová.

Potkani žijí v koloniích, a pokud jsou přemnoženi, vylézají z kanálů a tvoří si na travnatých plochách sídlišť nory. Vylézají ven za šera a v noci. Krmí se zbytky potravy. Průměrný potkan dorůstá velikosti kolem 25 centimetrů, ale výjimkou nejsou ani skoro půlmetroví jedinci. Deratizační firmou ošetřené plochy jsou označeny oranžovou cedulkou s uvedením použité nástrahy. Na sídlištích je možné se setkat i s šedými plastovými pastmi na potkany. „Doporučujeme, aby se lidé pastí ani jedových nástrah na potkany nedotýkali,“ řekl Tomáš Bubrinka z firmy Deratex, která zajistila deratizaci pozemků a nemovitostí v majetku města v minulém roce.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto chovzvirat.cz | Zdroj Ježkovy oči

Štítky deratizace, plošná, hlodavec, radnice, pořádek, Jihlava, sídliště, Horní Kosov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavu čeká deratizace. Doporučujeme, aby se lidé pastí ani jedových nástrah na potkany nedotýkali, radí deratizátor | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.