Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Dáte za den 10 tisíc kroků? Také Jihlava se připojuje k výzvě, registrace běží do konce března

Chodíte rádi pěšky a berete chůzi, případně běh, jako svou každodenní činnost? Pak jste ideálním adeptem na to zapojit se do výzvy 10 000 kroků. Registrace běží od 1. do 31. března a do koordinace se zapojilo i město Jihlava.

Registrace k účasti probíhá od 1. do 31. března na webu, kde zájemci najdou ke stažení také novou aplikaci do mobilního telefonu, která bude zaznamenávat ušlé kroky, a to v uživatelsky příjemném prostředí, vhodném i pro seniory.

Ve výzvě však nejde jenom o soutěžení, je možné zvolit ještě druhý přístup - takzvaně na pohodu. „Tento přístup nemá za cíl ujít každý den 10 000 kroků – což je asi 7,5 km, ale rozpohybovat co nejvíce lidí, a to zejména ty, kteří mají sedavý životní styl, vyšší věk nebo nadváhu. Lidé s vyšší BMI (tj. index tělesné hmotnosti) jsou totiž bodově zvýhodněni,“ doplnila Iveta Ondráčková ze Zdravého města, které výzvu za Jihlavu koordinuje.

Zmíněnou pohybovou výzvu pořádá spolek Partnerství pro městskou mobilitu.

„Chůze je přirozená pro každého člověka a Jihlava navíc není tak velké město, aby bylo nutné po ní jezdit jenom v autě. Je dobré si zkusit některé pravidelné trasy zvládnout i jinak, třeba jenom na ten jeden měsíc. Člověk totiž pak hned pozná, že se zdravým pohybem přichází i zdravý duch,“ doplnil radní města Jaroslav Vymazal, který nad akcí převzal záštitu. 

Ohodnoť článek

Foto bluelightpictures / pixabay | Zdroj Ježkovy oči

Štítky chůze, deset tisíc, výzva, zdraví, Jihlava, Jaroslav Vymazal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dáte za den 10 tisíc kroků? Také Jihlava se připojuje k výzvě, registrace běží do konce března | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.