Počasí dnes18 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Peníze vyberu a účet zruším. Před jihlavskou Sberbankou se tvořily fronty, na všechny se nedostalo

Ponurá nálada dneska vládla před jihlavskou pobočkou Sberbank. Pod tíhou rusko-ukrajinského konfliktu zde ve frontě stály desítky lidí, které rušily svoje účty či z nich převáděly finanční prostředky. Ne na všechny se ale dostalo, podobně jako další pobočky po České republice zavřela ta jihlavská úderem čtrnácté hodiny.

„Tohle nevypadá dobře,“ pronesl postarší plán při pohledu skrze prosklené dveře do prostoru banky. Bylo krátce před čtrnáctou hodinou a už tušil, že pracovníci na přepážce jihlavské Sberbank ho již dneska neobslouží. Banka, která má vlastnickou strukturu navázanou na Rusko, totiž ve 14 hodin plošně uzavřela všechny svoje pobočky v České republice, a to zejména z bezpečnostních důvodů.  

Za jiných okolností by banka takový nával klientů jistě ocenila, dneska tomu bylo ale jinak. „Mám zde účet a o své peníze se bojím. Hodlám peníze vybrat a účet zrušit,“ přiznala obrýlená paní ve frontě. Vedle stojící mladík měl stejné úmysly, kromě nejistoty o výši svého konta však zmínil také svůj morální postoj, že po vpádu ruských vojsk na Ukrajinu již nehodlá podporovat cokoli ruského.

Výše zmínění respondenti však patřili k výrazné menšině ve frontě, která byla ochotna na redakční dotazy odpovídat. „Nezlobte se, ale ze mě nic nedostanete,“ byla nejčastější reakce. Na náladě klientům Sberbanky nepřidaly ani problémy v internetovém bankovnictví, které se poprvé objevily včera a do dnešního odpoledne nebyly vyřešeny. Podle tiskové mluvčí banky Radky Černé by však tyto komplikace měly být v brzké době vyřešeny. Podle pracovníků banky by se klienti neměli obávat ani o své zůstatky na účtech.      

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky Jihlava, Sberbank, peníze, Česko, banka, Rusko, Ukrajina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Peníze vyberu a účet zruším. Před jihlavskou Sberbankou se tvořily fronty, na všechny se nedostalo | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.