Počasí dnes4 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Tip na výlet: Nasajte předvánoční atmosféru se svatým Martinem. Třeba v Brodě nebo Třešti

Dnes už víme, že včerejší svatý Martin nám sníh ani tento rok nedovezl. Kvůli covidu se třeba v Jihlavě letos nekonal oblíbený svatomartinský průvod. Jsou ale obce, kde se nakonec rozhodli jinak, a svatomartinské akce se zde uskuteční.

A tyto svatomartinské oslavy neproběhly včera, 11. listopadu, tedy přímo na svátek Martina. Ale budou se konat až během nadcházejího víkendu.

Prvním městem, kam se lze vydat, je Havlíčkův Brod. Zde svatomartinský program v sobotu 13. listopadu začne v 17 hodin v parku Budoucnost, lidé si s sebou mohou vzít lampiony. Program bude doplněn o krátké živé vstupy ze života svatého Martina.

Svatý Martin letos do Jihlavy nepřijede, jinde ale průvod plánují. Třeba Třešť nebo Jemnice

Ve čtvrtek 11. listopadu slaví svátek Martin. S tímto datem bývají spojené oblíbené průvody a poutě. Letos však budou značně omezené. Třeba Jihlava nakonec žádný průvod kvůli nepříznivé epidemiologické situaci pořádat nebude. Některá města na...

Svatomartinský víkend zažijí i lidé v Třešti na Jihlavsku. Tam bude po oba víkendové dny, teda v sobotu i v neděli, probíhat svatomartinská pouť. Po celý víkend budou na náměstí připraveny stánky s atrakcemi. V sobotu od 16:30 je naplánovaný průvod, a to se začátkem na tradičním místě. Tím je kostel sv. Martina. Poté se návštěvníci společně s Martinem na bílém koni vydají na bývalý zimní stadion. Zde se mohou od 17 hodin těšit na ohňovou show, bubeníky či vystoupení se psy. Chybět nebude ani svatomartinská legenda. 

V Třešti se bude po oba dny, tedy v sobotu i v neděli, konat tradiční pouťová bohoslužba , a to v kostele svatého Martina. Sobotní se uskuteční v 18.00, nedělní pak v 10.00.

Ohodnoť článek

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky tip, výlet, sv. Martin, Třešť, Havlíčkův Brod, víkend, pozvánka, Jihlava, okres Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tip na výlet: Nasajte předvánoční atmosféru se svatým Martinem. Třeba v Brodě nebo Třešti | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.