Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jihlaváci, složenky za odpady ve schránce nehledejte. Nově přijde dopis nebo e-mail

Už za měsíc vyprší splatnost poplatku za odpady v Jihlavě. Občany na to upozorňuje ekonomický odbor jihlavského magistrátu. Poslední poplatky se přijmou v pátek 30. dubna.

Základní sazba poplatku je 680 korun na poplatníka a rok.

Poplatník zapojený do Programu zodpovědného nakládání s odpady, který v roce 2020 splnil podmínky tohoto programu a současně uhradil poplatek za odpady do 31. 12. 2020, má v roce 2021 nárok na úlevu ve výši 100 korun ze základní sazby poplatku.

Bližší informace k poplatkům, motivačnímu programu i k nakládání s odpady lze nalézt také na webu. 

Aktuální informace k placení poplatku už ale nenajdou poplatníci na složence ve své poštovní schránce. Magistrát je právě informuje dopisem a pomocí e-mailů. „Složenkou už totiž platí poplatky minimum lidí. Nejčastější je naopak bezhotovostní převod z banky,“ uvedl Jan Jaroš, vedoucí ekonomického odboru jihlavského magistrátu. Zároveň poprosil Jihlavany, aby při platbě upřednostnili bezhotovostní převod na účet č. 50016-1466072369/0800. „Stačí platbu vždy jednoznačně identifikovat variabilním symbolem,“ dodal Jaroš. 

Kde hledat platební údaje? 

V této souvislosti je třeba poznamenat, že variabilní symbol platby a další platební údaje najdou poplatníci, kteří v rámci ohlašovací povinnosti uvedli kontaktní e-mailovou adresu, v e-mailu, ostatní pak obdrží platební údaje poštou v dopise.

„Magistrát od zasílání složenek upustil už v loňském roce, kdy byla splatnost poplatku nakonec odložena až do konce roku. Pokud si někdo není jistý nebo náhodou dopis nedostane, o variabilní symbol může také požádat na e-mailové adrese poplatek.odpady@jihlava-city.cz,“ dodává Radovan Daněk, mluvčí jihlavské radnice.


 

Ohodnoť článek

Foto Magistrát města Přerova

Štítky odpad, poplatek, složenka, dopis, e-mail, Jihlava, magistrát, Jan Jaroš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlaváci, složenky za odpady ve schránce nehledejte. Nově přijde dopis nebo e-mail | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.