Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jihlavská knihovna ode dneška nabízí bezkontaktní výdej knih. Stačí si jen objednat

Současná epidemiologická situace v naší zemi neumožňuje ani provoz knihoven. Zatím není možné otevřít ani výdejní okénko. Pro knihovny stále platí pouze bezkontaktní forma půjčování pátého stupně PES. Městská knihovna v Jihlavě se však i přes současné peripetie rozhodla přijít ke čtenářům blíž, ale stále bezpečně – bude půjčovat bezkontaktně na základě předchozích objednání.

Od 1. února 2021 bude možné využít bezkontaktní výdej tímto způsobem: 

Bezkontaktní výdej bude provozován v hlavní budově knihovny Hluboká 1 a na pobočkách Březinova a Bedřichov. Z hlavní budovy můžete objednávat na telefonním čísle 565 597 859 nebo na emailu pujcovna@knihovna-ji.cz.

Z pobočky Březinova můžete objednávat na telefonním čísle 565 597 570 nebo na emailu brezinova@knihovna-ji.cz.

Z pobočky Bedřichov můžete objednávat na telefonním čísle 565 597 869 nebo na emailu bedrichov@knihovna-ji.cz.

Výdej knih bude závislý na předchozích objednávkách, čtenářovi pak bude stačit jen si v určitou hodinu přijít do knihovny „zásilku“ vyzvednout. Výdej bude fungovat na hlavní budově i na dvou dalších pobočkách ve městě.

„V naší krásné historické budově je dost komplikované bezkontaktní půjčování zajistit, ale podařilo se to nastavit. Od 1. února mohou registrovaní čtenáři využít bezkontaktní půjčování v hlavní budově knihovny a také na pobočkách Bedřichov a Březinova,“ uvedla Alexandra Frajová z jihlavské knihovny. 

Nezapomeňte na roušku 

Objednávky budou připraveny vždy pro jednoho čtenáře v konkrétním domluveném čase. „Na místě bude možné nechat vrácené knihy. Při vyzvednutí objednávky mějte prosím nasazenou roušku a použijte desinfekci na ruce,“ dodává Aneta Hrdličková z jihlavského oddělení vnějších vztahů.

Zaměstnanci knihovny prosí o respektování domluveného času vyzvednutí, na místě nebude možná přímá komunikace s knihovníkem.

„Pokud máte již připravené rezervované knihy nebo potřebujete studijní literaturu, ozvěte se, prosím, co nejdříve, abychom vám knihovna mohla knihy vydat. Výdej bude časově omezen,“ dodává závěrem Hrdličková.

Ohodnoť článek

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky knihovna, výdej, bezkontaktní, Jihlava, kniha, Protiepidemický systém České republiky, Bedřichov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavská knihovna ode dneška nabízí bezkontaktní výdej knih. Stačí si jen objednat | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.