Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Britská mutace koronaviru uzavře i jihlavský Czech Point. Onemocněly obě jeho pracovnice

Jihlavská radnice od 1. do 5. února musí uzavřít další svoje pracoviště. Kromě matriky bude pro veřejnost zcela uzavřeno i pracoviště Czech Pointu.

„Magistrát města Jihlavy je jednou z institucí, kde byla potvrzená nákaza britskou mutací koronaviru. Ta má být podle některých expertů mnohem infekčnější a nebezpečnější. Povinná karanténa pracovníků na některých odděleních jihlavského magistrátu navíc ochromila personální možnosti vyřizovat některou úřední agendu a například jihlavská matrika musí na celý příští týden zcela zastavit provoz. Uzavřeno bude i pracoviště Czech Pointu. Onemocněly obě jeho pracovnice,“ sdělil dnes večer Radovan Daněk, mluvčí jihlavské radnice.

Úřední hodiny jsou od 1. února stanoveny celkem na 12 hodin týdně takto:
Pondělí - 8:00 - 14:00
Středa - 11:00 - 17:00

K pátku 29. ledna evidoval úřad 11 nemocných a třicet pracovníků v karanténě, přes víkend se počet opět o něco zvýšil. Částečně omezený provoz bude muset být i na odboru dopravy nebo na oddělení občanských průkazů a cestovních dokladů. Odbor dopravy se s karanténou potýkal už minulý týden.

Jak jsme vás již informovali dnes dopoledne, covid-19 komplikuje chod na jihlavském magistrátě. Konkrétně na matrice, která bude od 1. února zcela uzavřená. To však není jediné oddělení, kde je výrazně omezený provoz.

„Prosíme všechny, aby zvážili, zda je jejich cesta na úřad opravdu nezbytná a nedá se odložit. Setkáváme se s tím, že se k nám chodí lidé pouze na něco zeptat nebo se zdržují na chodbách a povídají si se známými. To je teď bohužel nepřípustné,“ zdůraznil tajemník úřadu Evžen Zámek.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky CzechPoint, koronavirus, covid, magistrát, radnice, Jihlava, úřad, Czech POINT, karanténa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Britská mutace koronaviru uzavře i jihlavský Czech Point. Onemocněly obě jeho pracovnice | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.