Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Také jihlavská Charita se zapojí do on-line Tříkrálové sbírky. Zpěv zazní aspoň virtuálně

, aktualizováno 6. ledna 2021, 14:02

V pátek 1. ledna byla v celé ČR spuštěna tradiční Tříkrálová sbírka. Pořádá ji Charita ČR a potrvá letos až do 24. ledna. Rada ředitelů Charity ČR rozhodla, že letošní koledu bude hlídat Protiepidemický systém – PES. S ohledem na to, že se nyní nacházíme v 5. stupni, není možné uskutečnit do 10. ledna fyzické koledování. Oblastní charita Jihlava tak musela s ostatními místními Charitami po celé ČR reagovat a připravit netradiční online formu koledování.

 Informace o umístění dalších pokladniček v obcích v rámci působnosti Oblastní charity Jihlava naleznete na webových stránkách

Tři králové za lidmi však zavítají a zazpívají, alespoň virtuálně, a to v rámci klipu na webu Tříkrálové sbírky.

Lidé mohou i letos bezkontaktně a bezpečně přispět na pomoc nemocným, handicapovaným, seniorům, matkám s dětmi v tísni a dalším jinak sociálně potřebným skupinám lidí, a to v rámci působnosti Oblastní charity Jihlava, kde sbírka probíhá.

Jakou formou lze přispět?  

Na webu Tříkrálové sbírky najdou zájemci online pokladničku, do které je možné vhodit příspěvek, ale připraveny jsou i video dárky. Přispět je možné i bankovním převodem na Tříkrálový sbírkový účet: 66008822/0800 a vždy je potřebné uvést variabilní symbol 77706500. 

Komu nevyhovuje virtuální podpora, tak může zajít do sídla Oblastní charity Jihlava, kde bude připravena tradiční pokladnička. Jihlavská Charita sídlí za kostelem sv. Jakuba na Jakubském náměstí 2. Vše je připraveno za přísných hygienických opatření. Lidé sem mohou chodit přispívat až do 24. ledna, a to od 7 do 15 hodin.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dominik Svoboda

Štítky charita, sbírka, Tříkrálová, on-line, kasička, podpora, pomoc, Česko, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Také jihlavská Charita se zapojí do on-line Tříkrálové sbírky. Zpěv zazní aspoň virtuálně | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.