Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Další vlna rozvolňování. Jak to od čtvrtka bude s bohoslužbami, svatbami a pohřby?

V sobotu 30. listopadu vláda rozhodla o další vlně rozvolňování v souvislosti s koronavirovou pandemií. Mění se podmínky nejen třeba v oblasti služeb, ale i u konání bohoslužeb, svateb či pohřbů.

Od čtvrtka 3. listopadu bude během bohoslužeb povolen takový počet účastníků, který v daném kostele nepřekročí 30 procent míst k sezení. Toto krizové opatření vlády začne platit 3. prosince od půlnoci do 12. prosince do 23:59.

Do 3. prosince platí opatření vlády z 20. listopadu, kterým je povoleno, aby se bohoslužeb, svateb a pohřbů účastnilo až 20 osob.

Každý účastník bohoslužby je povinen mít ochranný prostředek dýchacích cest, jenž chrání ústa a nos  - tedy roušku nebo respirátor. Lidé v kostele musí po většinu obřadu sedět a s výjimkou členů jedné domácnosti musí dodržovat minimálně dvoumetrové rozestupy.

Lidé si po vstupu do kostela musí vydezinfikovat ruce, během obřadu si lidé nesmí podávat ruku při pozdravení pokoje a v rámci bohoslužby není dovolenou hromadně zpívat.

Ve čtvrtek se uvolní protiepidemická opatření. Otevřou obchody, služby i restaurace

Vláda jednomyslně rozhodla o uvolnění protiepidemických opatření, země se ve čtvrtek přesune ze čtvrtého do třetího stupně rizika. S omezeními se budou moci otevřít obchody, služby i restaurace, řekl ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO)....

Nová pravidla platí od 3. prosince také pro konání svateb a pohřbů. Na každé z těchto akcí nesmí být naráz více než 30 účastníků.

Zákaz společného zpěvu se týká skupin, v nichž je více než 10 lidí. Toto platí pro vnitřní prostory s výjimkou bydliště, a to i když se jedná o výkon práce nebo podnikatelské činnosti. Výjimku mají mateřské školy a dětské skupiny.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com | Zdroj cirkev.cz

Štítky bohoslužba, mše, kostel, svatba, pohřeb, koronavirus, covid, vláda, opatření, uvolnění

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další vlna rozvolňování. Jak to od čtvrtka bude s bohoslužbami, svatbami a pohřby? | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.