Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Nad Vánocemi v Jihlavě visí řada otazníků, ve hře je on-line rozsvícení stromečku. S kluzištěm se zatím počítá

Letošní Vánoce budou určitě jiné, než jsme zvyklí. Nejkrásnější svátky v roce budou ovlivněny vládními opatřeními, zatím těžko odhadovat, v jakém rozsahu. Vedení Jihlavy se už na Vánoce chystá, i když nad jejich organizací a konečným programem zatím visí řada otazníků.

S instalací vánočního stromečku se určitě počítá, stejně jako s jeho nazdobením. Nasvíceno bude, jako každý rok, i centrum Jihlavy. „Odkud stromeček bude, zatím neprozradím, odbor školství, kultury a tělovýchovy má čtyři tipy a zatím nepadlo finální rozhodnutí, který z nich to bude. Instalovat se bude stromek v týdnu od 23. listopadu s tím, že by rozsvícení proběhlo 29. listopadu,“ sdělila na dotaz redakce Aneta Hrdličková, mluvčí města Jihlavy.

Samotné rozsvícení stromečku se prozatím připravuje jako akce bez lidí. Tedy nebude uveden přesný čas rozsvícení a neuskuteční se ani žádný doprovodný program. „Oddělení vnějších vztahů jihlavského magistrátu však uvažuje nad online vysíláním rozsvícení vánočního stromku přes jeden z kanálů sociálních sítí města – buď Youtube nebo Facebook,“ prozradila Hrdličková.  

Jak to bude s oblíbeným kluzištěm? 

Město vloni přišlo s novinkou, která byla hojně navštěvovaná. Řeč je o kluzišti kolem Mariánského sloupu na Masarykově náměstí. Jak to ale bude letos? „Radní města Jihlavy již několikrát projevili vůli kluziště na Masarykovo náměstí opět umístit. Odbor školství, kultury a tělovýchovy tedy Jihlavu k Vánocům stále připravuje, je však otázka, jak do příprav zasáhnou následná vládní opatření,“ dodala mluvčí Hrdličková.

Ještě doplnila, že se chystají také vánoční trhy a stánky, opět je ale otázkou, v jakém režimu dovolí uskutečnění akce vládní opatření. „Pokud vše dopadne dobře, tak by se mělo kluziště otevřít 14. prosince, o případných změnách budeme informovat na webu města,“ uzavřela Aneta Hrdličková.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky Vánoce, Jihlava, náměstí, program, kluziště, koronavirus, Facebook, YouTube

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nad Vánocemi v Jihlavě visí řada otazníků, ve hře je on-line rozsvícení stromečku. S kluzištěm se zatím počítá | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.