Počasí dnes13 °C, zítra16 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Pět párů v Jihlavě v sobotu 10.10.2020 vstoupí do manželství. Harmonogram svateb se kvůli covidu často mění

10.10.2020. Toto zajímavé datum bude mít na svých snubních prstýncích vyryto asi hodně manželů. Tento den si jako svůj svatební v krajské Jihlavě vybralo hned 5 párů. Jedni snoubenci se měli brát dokonce v 10:00, tedy 10.10. v 10:00, svatbu ale nakonec přesunuli na jiný termín.

Hned čtyři páry vstoupí do manželství tuto sobotu v jihlavské velké obřadní síni, jeden sňatek se odehraje v gotické síni. „Svatby probíhají v čase od 10:30 do 13:30,“ sdělil na dotaz redakce mluvčí Jihlavy Radovan Daněk.

10. října se původně měla konat i jedna svatba mimo úřad, vzhledem k epidemiologické situaci ji ale snoubenci nakonec zrušili.

Aktuální harmonogram termínů svateb a oddávajících je pro každý kvartál zveřejněn na stránkách města.

Od začátku letošního roku bylo uzavřeno celkem 129 manželství a 4 registrovaná partnerství. „Počet plánovaných svateb do konce roku nelze odhadnout, každý týden se situace mění v závislosti na přijatých opatřeních v souvislosti s onemocněním covid-19. Hodně snoubenců plánované svatby přesouvají a někdy i ruší. Bohužel na toto nelze přesně odpovědět,“ dodává mluvčí Daněk.

Kdo oddává nejčastěji? 

Snoubenci v Jihlavě si nevybírají jen historické prostory radnice. V letošním roce se jedna svatba uskutečnila ve vnitrobloku Muzea Vysočiny, další svatba se odehrála v Čížově na zahradě, kterou snoubenci rekonstruují na zvířecí farmu/ranč.

Důležitou osobu na každé svatebním obřadu je oddávající. Jihlavská radnice má v současné době k dispozici 21 oddávajících. Který z nich je tím nejvytíženějším? „Oddávající se pravidelně střídají, nelze říct, který z nich oddává více nebo méně. Paní primátorka rovněž pravidelně oddává. Snoubenci si mohou při rezervaci sňatku říct, koho by si přáli jako oddávajícího, jejich žádosti se snažíme vždy vyhovět,“ odpovídá mluvčí města na otázku týkající se oddávajících.  

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky svatba, 10.10.2020, datum, sňatek, manželství, radnice, Jihlava, Muzeum Vysočiny Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pět párů v Jihlavě v sobotu 10.10.2020 vstoupí do manželství. Harmonogram svateb se kvůli covidu často mění | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.