Počasí dnes12 °C, zítra19 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Anděla Hosová z Jihlavy oslavila 101 let. Každý den sleduje zprávy v televizi

Náměstek primátora Vratislav Výborný, coby zástupce města Jihlavy, osobně přišel poblahopřát Anděle Hosové z Jihlavy, rodačce z Pavlova, která oslavila 101 let. Otevřít dveře domu přišla Anděla Hosová osobně, byť o holích a s pomocí svého syna. Právě u jeho rodiny bydlí od svých 90 let.

Oceněna byla pamětním listem, jako dar od náměstka Výborného dostala dárkový koš, tombakový čtverec se symboly města Jihlavy a samozřejmě květinu.

„Jubilantka si stěžuje na slábnoucí paměť a sluch, ale stále čile komunikuje s okolím a během návštěvy z radnice přijímala i telefonické gratulace. Dodnes sleduje televizi, hlavně seriály a nevynechá zprávy,“ dodal Radek Tulis, mluvčí jihlavské radnice.

Při oslavě rovné stovky minulý rok Anděla Hosová prozradila svůj recept na dlouhý život: „To se snad ani nemůže říkat. Každé ráno jsem si dala slzu, jen tak po dně skleničky, však víte čeho,“ vyprávěla s nesmělým úsměvem gratulantům. 

„Anděla Hosová celý život manuálně pracovala v zaměstnání i doma, kde se starala o hospodářství. Pracovala také jako dobrovolnice Červeného kříže, ráda cestovala,“ doplnil mluvčí Jihlavy.

Foto Magistrát města Jihlavy | Zdroj Magistrát města Jihlavy

Štítky Jihlava, Vratislav Výborný, Pavlov, Červený kříž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Anděla Hosová z Jihlavy oslavila 101 let. Každý den sleduje zprávy v televizi | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.