Počasí dnes18 °C, zítra16 °C
Úterý 21. května 2024  |  Svátek má Monika
Bez reklam

Dnes slaví všichni pejsci. Mezinárodní den si připomínáme už posedmnácté

Skoro polovina českých domácností chová psa. I to potvrzuje tvrzení, že nejlepším přítelem člověka je pes. Proto i tito čtyřnozí kamarádi mají svůj mezinárodní den. Ten připadá právě na dnešek, tedy 26. srpna.

Tento svátek, který se slaví po celém světě, je poměrně nový. Byl vyhlášen známou odbornicí na chov domácích mazlíčků, a to v roce 2004. A proč právě tento den? 26. srpna dostala Colleen jako dítě svého prvního čtyřnohého kamaráda.

Svůj mezinárodní den mají i kočky. Ten byl poprvé vyhlášený v roce 2002. 

Psi ale pro nás nemusí být jen společníky. Často jsou důležitými parťáky coby záchranáři, zastávají roli záchranářů, vodicích nebo policejních psů. Když dojde k zahynutí psa při policejní akci, je mu často vystrojen velkolepý pohřeb. Snad žádný policista nedá na svého pomocníka dopustit.

Někteří chovatelé jsou schopni na komfort a zkrášlení svých psích společníků vynaložit mnohdy nemalé sumy peněz. Běžně dnes můžeme zakoupit luxusní oblečky a šperky, ale také můžeme dopřát našim miláčkům pobyt v psím hotelu nebo jim zařídit zkrášlovací kúru v kosmetickém salonu. Široká nabídka je i v psí stravě, protože v regálech obchodů najdeme nepřeberné množství psích dobrot.

Vyrazte na oslavnou procházku 

Dnes je tedy ideální příležitost pro nějakou delší oslavnou procházku, pejska pořádně podrbejte za ušima a kupte mu něco dobrého na zub! Vezměte ho na procházku, pořádně ho podrbejte za ušima a kupte něco na zub.

Plemena psů podle FCI (Mezinárodní kynologické federace)
1. Ovčáčtí a honáčtí psi 2. Pinčové a knírači, molossové a švýcarští salašničtí psi 3. Teriéři 4. Jezevčíci 5. Špicové a primitivní plemena 6. Honiči, barváři a příbuzná plemena 7. Ohaři 8. Retrívři, slídiči a vodní psi 9. Společenská plemena 10. Chrti

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com | Zdroj pribram.cz, abicko.cz

Štítky mezinárodní den, pes, oslava, Mezinárodní kynologická federace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dnes slaví všichni pejsci. Mezinárodní den si připomínáme už posedmnácté | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.