Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jihlavské Stříbrné údolí oživily první herní prvky. O dalších může hlasovat veřejnost

Vedení Jihlavy se snaží oživit Stříbrné údolí, a to jednoduchými herními prvky pro děti. Další mají přibývat na základě požadavků veřejnosti. Město teď organizuje k návrhům dalších venkovních her anketu.

První hry jako dětské skákačky nebo labyrinty už jsou instalované v areálu letního kina na Heulose a děti je rády využívají.

Další herní prvky přibudou na základě hlasování v anketě, do které se může zapojit veřejnost. „Lidé mohou využít QR kódu, pomocí kterého se může veřejnost zapojit do hlasování v interaktivní anketě. V telefonu se po načtení kódu automaticky otevře internetová stránka , kde je anketa umístěna. Tam je možné nejprve vybrat z mapy lokalitu, kam by lidé chtěli herní prvek umístit a pak jsou na výběr různé návrhy herních prvků, které jsou v tuto chvíli k dispozici,“ vysvětluje princip hlasování Radovan Daněk, mluvčí jihlavské radnice.

Anketu naleznete ZDE

Kluci a holky vytvořili vlastní návrhy 

Vznikly v rámci projektu spolupráce města Jihlavy se Střední uměleckou školou grafickou. Studenti vedení zástupkyní ředitele Alicí Waisserovou navrhli herní prvky pro děti ve věku 5 – 10 let.

„Návrhy jsme poté představili žákům prvního stupně základních škol, tedy těm, kteří by je měli využívat. Prověřili jsme, jestli jsou pro děti návrhy lákavé a taky jsme požádali holky a kluky ze 2.–5. třídy, aby vytvořili svoje vlastní návrhy. I pro ně se dá v anketě hlasovat,“ dodává Daněk.

QR kód pro zapojení do ankety 

V blízkosti plátna letního kina, kudy projede velké množství lidí, jihlavská radnice nechala nalepit první dvě hry. „Teď se chceme zeptat lidí, dětí, maminek a tatínků, babiček a dědečků, které návrhy se jim líbí a kde by takové další skákačky a labyrinty chtěli mít. A samozřejmě budeme rádi i za další nápady,“ doplnil mluvčí radnice.

Projekt vychází ze Strategie pro kulturu, volný čas a cestovní ruch, kterou veřejnost společně s odborníky pomohla sestavit v roce 2016.

Ohodnoť článek

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky Stříbrné údolí, herní prvky, veřejnost, anketa, hlasování, QR kód, Jihlava, údolí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavské Stříbrné údolí oživily první herní prvky. O dalších může hlasovat veřejnost | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.