Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Víkend zřejmě přinese první letošní tropické teploty. K tomu četné bouřky a přeháňky

Víkend, který je před námi, přinese radikální změnu počasí. Letos poprvé se totiž můžeme dočkat tropických teplot. K tomu však přijdou časté bouřky a přeháňky a s vysokou vlhkostí vzduchu, kvůli níž si budeme připadat jako v prádelně.

O víkendu se můžeme letos poprvé dočkat tropických teplot. Připravit se však musíme především na četné bouřky, přeháňky a vysokou vlhkost vzduchu, kvůli níž bude pobyt venku připomínat spíše návštěvu prádelny. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

„V sobotu bude převládat polojasno, ráno se ojediněle objeví mlhy. Přes den se bude vytvářet kupovitá oblačnost a budou se vytvářet bouřky, které mohou být silné a doprovázené přívalovými srážkami,” uvedla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress s tím, že odpolední maxima vystoupají na 25 a 29 stupňů a pocitově budou odpovídat spíše 35 stupňům. Ráno budou teploty klesat na 16 až 12 stupňů.

Podobné počasí nás čeká i v neděli. Teploty před den vystoupají na 25 až 29 stupňů Celsia, ranní minima klesnou na 18 až 14 stupňů. Opět ale musíme počítat s četnými bouřkami, které může doprovázet přívalový déšť.

Po víkendu mírné ochlazení 

Polojasno až oblačno by mělo převažovat i v neděli. Opět je třeba počítat s četnými bouřkami, které mohou být znovu silné a doprovázené přívalovými dešti. Ranní minima klesnou na 18 až 14 stupňů, denní maxima vystoupají na 25 až 29.

Od pondělí do středy pak půjdou teploty mírně dolů.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com | Zdroj novinky.cz

Štítky počasí, víkend, tropy, teplota, bouřka, déšť, Dagmar Honsová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Víkend zřejmě přinese první letošní tropické teploty. K tomu četné bouřky a přeháňky | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.