Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Jihlavský magistrát, mateřské školky nebo zoo zůstávají veřejnosti zatím otevřené

V uplynulých dnech kvůli vývoji nákazy koronavirem omezuje množství subjektů svoji činnost, některé však (aspoň prozatím) fungují stardandně dál. Od pondělí 16. března zůstanou stále otevřen jihlavský magistrát, mateřské školy, Základní umělecká škola nebo Dům dětí a mládeže. Bez omezení zůstávají i turistická informační centra nebo Zoologická zahrada Jihlava.

Již v minulém týdnu jihlavský úřad zintenzivnil úklid a desinfekci všech veřejných prostor. Uklízečky během dne pravidelně dezinfikují kliky, přepážky i dotykové panely vyvolávacích systémů.

„Víme, že situace ohledně koronaviru je ve světě i v ČR vážná a nebudeme ji podceňovat. Nechceme však jakýmikoliv negativními výroky přispívat k dalšímu šíření strachu nebo paniky. Věříme hlavně ve vzájemnou slušnost a ohleduplnost klientů našeho úřadu. Doufáme, že při příznacích jakékoliv nemoci lidé odloží návštěvu magistrátu,“ uvedl tajemník úřadu Evžen Zámek.

Bez omezení otevírací doby zůstávají například všechna městská i turistická informační centra, stále platí i původní úřední hodiny jihlavského magistrátu. V době jarních prázdnin zůstává zatím v provozu také Jihlavské podzemí, Zoologická zahrada nebo Dům Gustava Mahlera. Program ale zrušilo divadlo DIOD.

„Rodiče nás od začátku týdne velmi často kontaktují s dotazy a diví se, proč nejsou aktuální stránky jednotlivých škol. Vysvětlení je jednoduché, všichni mají prázdniny a není, kdo by stránky aktualizoval. Proto jsou všechny aktuální a dostupné informace uvedeny na našem městském webu,“ vysvětlil Radovan Daněk, mluvčí magistrátu města Jihlavy. Průběžně aktualizované informace najdete zde.

Některé mateřské i umělecké školy budou na Vysočině zavřené, Jihlava o tom zatím neuvažuje

Města na Vysočině zvažují, zda zůstanou v provozu jejich mateřské či umělecké školy nebo další organizace pracující s dětmi. Pelhřimov předpokládá, že je uzavře, krajská Jihlava zatím s omezením nepočítá. Ve všech pěti okresech Vysočiny jsou nyní...

„Bez omezení bude od pondělí 16. března zatím také Základní umělecká škola nebo Dům dětí a mládeže. Otevřeny zůstanou také mateřské školy,“ uvedl uvolněný radní Daniel Škarka s tím, že je ale město připraveno aktuálně reagovat na opatření centrálních orgánů. „Pokud např. Bezpečnostní rada státu nařídí jiné opatření, budeme neprodleně reagovat,“ doplnil.

Ústřední hřbitov v Jihlavě má ode dneška otevřenou pouze bránu z ulice Žižkova, účast na pohřbech i ve hřbitovní kapli je omezena na 100 osob včetně obsluhy.

Ohodnoť článek

Foto mapio.net | Zdroj Magistrát města Jihlava

Štítky magistrát, mateřská škola, Dům dětí a mládeže, Zoologická zahrada Jihlava, Česko, jarní prázdniny, Jihlava, Dům Gustava Mahlera, Bezpečnostní rada státu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavský magistrát, mateřské školky nebo zoo zůstávají veřejnosti zatím otevřené | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.