Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Některé mateřské i umělecké školy budou na Vysočině zavřené, Jihlava o tom zatím neuvažuje

Města na Vysočině zvažují, zda zůstanou v provozu jejich mateřské či umělecké školy nebo další organizace pracující s dětmi. Pelhřimov předpokládá, že je uzavře, krajská Jihlava zatím s omezením nepočítá. Ve všech pěti okresech Vysočiny jsou nyní jarní prázdniny. O uzavření základních, středních a vysokých škol kvůli obavě ze šíření nového koronaviru rozhodla Bezpečnostní rada státu v úterý.

„Zítra (ve čtvrtek) máme poradu, následně jsem nařídil mimořádnou radu a předpokládáme, že to od pondělí uzavřeme," řekl starosta Pelhřimova Ladislav Med. Provoz školek je podle něho o prázdninách omezený. "Ve školce je teď asi 30 dětí, ale od pondělka těch 600 dětí už asi do školky nepustíme,“ řekl starosta.

V Jihlavě při dnešní poradě naopak rozhodli, že se chod školek ani základní umělecké školy (ZUŠ) či domu dětí a mládeže omezovat nebude. Podle mluvčího radnice Radovana Daňka se ale může situace ještě změnit.

V Havlíčkově Brodě dnes rozhodli, že od čtvrtka přeruší provoz některých městských organizací. Kromě divadla, kina či plaveckého bazénu se to týká také ZUŠ, střediska volného času a programu Přírodovědného centra v ZŠ Nuselská. Školky podle mluvčí radnice Aleny Doležalové zůstanou v provozu. Radnice se tak podle ní snaží vyhovět rodičům, kteří by pro předškolní děti neměli hlídání.

V Třebíči budou podle mluvčí města Irini Martakidisové mateřské školy dál fungovat. Základní umělecká škola i dům dětí a mládeže jsou ale zavřené. Podobné je to i ve Žďáru nad Sázavou. Školky zůstanou v provozu. ZUŠ a organizace Active pořádající dětské kroužky budou podle místostarostky Ludmily Řezníčkové uzavřené.

Foto msdasenka.cz | Zdroj ČTK

Štítky ČR, zdraví, správa, školy, koronavirus, Vysočina, 2.VERZE, Kraj Vysočina, Jihlava, jarní prázdniny, Pelhřimov, Bezpečnostní rada státu, Ludmila Řezníčková, umělecká škola, Havlíčkův Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Některé mateřské i umělecké školy budou na Vysočině zavřené, Jihlava o tom zatím neuvažuje | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.