Počasí dnes21 °C, zítra20 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Kvůli koronaviru zavřou školy. Stát ode dneška zakáže také akce nad 100 účastníků

, aktualizováno 10. března 2020, 14:01

Koronavirus si v Česku vyžádal další mimořádná opatření. Po dnešním jednání ministerstvo zdravotnictví s účinností od úterní šesté hodiny večerní zakazuje kulturní a sportovní akce nad sto osob, zavírají se od středy také všechny základní, střední a vyšší odborné školy. Informaci potvrdil premiér Andrej Babiš.

Zákaz se týká divadelních, hudebních, filmových a dalších představení, stejně tak sportovních či náboženských akcí, a to veřejných i soukromých s účastí přesahující ve stejný čas 100 osob. Opatření bude platit do odvolání. Zákaz se nevztahuje na schůze, zasedání a podobné akce ústavních orgánů, orgánů veřejné moci či soudů.

Česko má zatím 40 lidí nakažených novým typem koronaviru, oznámil dnes ráno na twitteru ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO). Přes noc přibyly další dva případy, oba mají vazbu na severní Itálii.

Policisté na vybraných deseti hraničních přechodech na jihu a západě země zkontrolovali za uplynulých 24 hodin 35 834 vozidel, přičemž 65 aut odstavili s podezřením na koronavirus.

Situace na Vysočině 

Na Vysočině se zatím žádný případ nakažení koronavirem neprokázal. Jedna sanitka s posádkou je v našem kraji vyčleněna k tomu, aby v domácnostech testovala ty, kteří jsou podezřelí na nemoc Covid-19. „Od pátku bylo tímto způsobem na Vysočině testováno 15 lidí,“ řekla v pondělí 9. března ředitelka protiepidemického odboru krajské hygienické stanice Alena Dvořáková.

Zatím patnáct lidí na Vysočině podstoupilo domácí testy na Covid-19

Jedna sanitka s posádkou je v našem kraji vyčleněna k tomu, aby v domácnostech testovala ty, kteří jsou podezřelí na nemoc Covid-19. Sdělil to mluvčí krajské záchranné služby Petr Janáček.

Omezení v Jihlavě

Nařízení vlády ČR o zákazu konání všech sportovních, kulturních, náboženských a uměleckých akcí s účastí nad 100 osob se logicky dotýká i krajského města. Služby města Jihlavy ve svém prohlášení oznámily, že se mění režim provozu v bazéně v ulici Evžena Rošického, aquaparku Vodní ráj a taktéž v krematoriu. Ve všech zaříezní je maximální možná kapacita upravena 99 lidí včetně obsluhujícího personálu. Tato opatření ze stany SMJ platí až do odvolání. 

Dnes dopoledne vláda České republiky vydala nařízení, ve kterém ruší veškeré akce s účastí nad 100 lidí. Zároveň budou od zítra v rámci celé republiky uzavřené všechny základní, střední a vysoké školy. To se ale tento týden netýká Vysočiny, kde...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Fénixův Řád Rozzlobení mladí muži a mladé ženy

Štítky koronavirus, opatření, Andrej Babiš, Adam Vojtěch, COVID-19, Česko, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Kraj Vysočina, ANO 2011, Itálie, Evžen Rošický, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli koronaviru zavřou školy. Stát ode dneška zakáže také akce nad 100 účastníků | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.