Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Radní kraje chtějí dát Rohozné postižené vichřicí 1,5 milionu korun

Radní Kraje Vysočina doporučili zastupitelům schválit pro obec Rohozná na Jihlavsku postiženou únorovou vichřicí Sabine dar 1,5 milionu korun. Rozhodli tak na základě žádosti, ve které obec uvedla, že postižených objektů bylo v obci 81, z toho osm v majetku obce. Novinářům to dnes řekl náměstek hejtmana Martin Kukla (ANO). Zasedání zastupitelstva je naplánované na 17. března.

Rohozná byla nejpostiženější obcí na Vysočině. Vichřice se jejím středem přehnala 10. února. Zničila i takřka nové střechy. Z obecních nemovitostí zasáhla starou i novou hasičskou zbrojnici, kapli svatého Václava, bývalou školku, dílny, sklady, garáže a budovu pošty, kde slouží zároveň jako ubytovna řidičů autobusů. Sklad bylo nutné zbořit. Odhadované náklady na výstavbu nového jsou podle starostky Štěpánky Šteflové asi tři miliony korun. Předběžně vyčíslené škody na obecním i soukromém majetku dosáhly 13 milionů korun.

Rohozné pomůže také jihlavská radnice, a to částkou 100 tisíc korun. Rozhodlo o tom zastupitelstvo na svém pondělním zasedání.  

Ve prospěch obyvatel obce a mysliveckého sdružení byla vyhlášena veřejná sbírka. Bude fungovat do konce března. Peníze poskytli jednotlivci i obce a města. Minulý týden schválil stotisícový příspěvek Pelhřimov. Na účtu sbírky je více než 600 tisíc korun.

Lidem v Rohozné může pomoci veřejná sbírka. Orkán Sabina tam přinesl milionové škody

Už ve středu 19. února bude spuštěna veřejní sbírka, která lidem v Rohozné na Jihlavsku pomůže zmírnit následky orkánu Sabine, jenž se naší zemí prohnal na začátku minulého týdne. Vyhlášení sbírky, která potrvá do konce března, projednalo v...

Autoři | Foto HZS Kraje Vysočina

Štítky vítr, Rohozná, škoda, Kraj Vysočina, radní, Martin Kukla, ANO 2011, okres Jihlava, svatý Václav, vichřice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Radní kraje chtějí dát Rohozné postižené vichřicí 1,5 milionu korun | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.