Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Lidem v Rohozné může pomoci veřejná sbírka. Orkán Sabina tam přinesl milionové škody

Už ve středu 19. února bude spuštěna veřejní sbírka, která lidem v Rohozné na Jihlavsku pomůže zmírnit následky orkánu Sabine, jenž se naší zemí prohnal na začátku minulého týdne. Vyhlášení sbírky, která potrvá do konce března, projednalo v pondělí obecní zastupitelstvo a dnes potvrdil krajský úřad.

Orkán Sabine v obci poškodil pět desítek staveb, střech i celých konstrukcí. Jen na obecním majetku způsobil škodu kolem tří milionů korun. Škody soukromníků obec zjišťuje, řekla dnes starostka Štěpánka Šteflová.

„Máme vytvořený jednoduchý formulář, obcházíme se zastupiteli všechny postižené nemovitosti a chceme si udělat vyčíslení škod v celé vsi," řekla starostka Štěpánka Šteflová. Sčítání dnes začalo, škody budou zřejmě milionové.

V plném pracovním nasazení. V Rohozné se na střechy domů poničené orkánem vrací krytina

V Rohozné na Jihlavsku pokračují opravy budov poničených pondělním silným větrem. Obecní budova sloužící ke skladování musela jít k zemi, jednu stodolu čeká demolice. Opravy střech zaměstnávají místní lidi, chalupáře i řemeslníky odjinud, dnes...

V Rohozné i nadále pokračují opravy objektů, které po řádění silného větru dopadly nejhůř. Novou střechu bude potřebovat i obecní budova, kterou si pronajímá Česká pošta a v níž je zároveň ubytovna řidičů dopravní společnosti Icom.

Zrušený masopust 

Z kulturního programu obce vypadl kvůli vichřici masopust naplánovaný na tuto sobotu. „Možná ho uděláme v náhradním termínu, ale tuto sobotu rozhodě nebude, nebylo by to vhodné a nemá na to nikdo náladu," vysvětluje Šteflová.

Přispět do veřejné sbírky bude možné na účet číslo 2401769856/2010 i v hotovosti do pokladničky na obecním úřadu v Rohozné. Výtěžek sbírky je určený pro občany a myslivecké sdružení z Rohozné, kteří při vichřici utrpěli újmu.

O způsobu rozdělení vybraných peněz budou obecní zastupitelé podle Šteflové rozhodovat až po skončení sbírky. „Zatím je to všechno otevřené, je to tady pořád dost hektické. Zatím jsme se jen domluvili na otevření sbírky, protože i místní se nás ptají, jak mohou přispět, když by chtěli lidem pomoci," řekla Šteflová.

Zdroj ČTK

Štítky vítr, orkán, Rohozná, sbírka, pomoc, škoda, veřejná sbírka, Storm Ciara, okres Jihlava, vichřice, masopust, Česká pošta, ICOM transport

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidem v Rohozné může pomoci veřejná sbírka. Orkán Sabina tam přinesl milionové škody | Jihlavsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.