Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jihlava prodloužila lhůtu pro jednání o vydání jejích vodovodů

Jihlavští radní prodloužili lhůtu pro vyjednání smíru o vydání vodárenského majetku města ze Svazu vodovodů a kanalizací Jihlavsko, z něhož Jihlava vystoupila na konci roku 2012. Následovaly složité právní spory, které pořád nejsou ukončené. Memorandum o společném postupu zúčastněných stran z konce minulého roku, jehož cílem je pokusit se najít smírné řešení, mělo původně tříměsíční platnost. Rada města ve čtvrtek schválila jeho prodloužení do 30. června.

„Stejně se prodlužuje doba, po niž jsou přerušená soudní a správní řízení,“ sdělil také mluvčí radnice Radovan Daněk. Město by se chtělo se svazkem obcí domluvit například i na postupu při rekonstrukci vodovodů a kanalizací. Spory o jejich vlastnictví už ztěžovaly opravy některých jihlavských ulic.

Podle předsedy svazku obcí a telčského starosty Romana Fabeše se platnost memoranda prodlužuje po vzájemné domluvě. „Je naší snahou hledat dohodu v tomhle dalším čase,“ informoval.

Karolína Koubová: Vydání vodárenského majetku Jihlavy může urychlit dohoda

Vydání vodohospodářského majetku Jihlavy ze Svazu vodovodů a kanalizací Jihlavsko by podle primátorky Karolíny Koubové (Fórum Jihlava) mohla podstatně urychlit dohoda s protistranou. Město odešlo ze svazku na konci roku 2012. Je pravděpodobné, že...

Primátorka Karolína Koubová na únorovém mimořádném jednání jihlavského zastupitelstva řekla, že by dohoda s protistranou mohla vydání vodovodů a kanalizací městu podstatně urychlit. Podle ní je pravděpodobné, že pokud bude radnice pokračovat cestou vleklých soudních sporů, vydání jejího majetku potrvá ještě dlouho. K dohodě podle primátorky vyzval účastníky sporu i soud.

Záležitosti kolem váznoucího vypořádání majetku se svazkem obcí stály i za loňskou koaliční krizí na jihlavské radnici. Ke konci června rezignoval lidovecký náměstek primátorky Jaromír Kalina, protože vedení města v tomto sporu, který měl na starosti, změnilo právní kancelář. Od té doby se Kalina staví na stranu radniční opozice, již tvoří hnutí ANO, ČSSD, KSČM a SPD.

Foto mapio.net | Zdroj ČTK

Štítky ČR, správa, voda, Jihlava, kanalizace, radnice, Jaromír Kalina, Karolína Koubová, ČSSD, KSČM, ANO 2011, Svoboda a přímá demokracie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlava prodloužila lhůtu pro jednání o vydání jejích vodovodů | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.