Počasí dnes4 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Karolína Koubová: Vydání vodárenského majetku Jihlavy může urychlit dohoda

Vydání vodohospodářského majetku Jihlavy ze Svazu vodovodů a kanalizací Jihlavsko by podle primátorky Karolíny Koubové (Fórum Jihlava) mohla podstatně urychlit dohoda s protistranou. Město odešlo ze svazku na konci roku 2012. Je pravděpodobné, že pokud bude pokračovat cestou vleklých soudních sporů, bude vydání majetku trvat ještě dlouho, řekla primátorka na pondělním mimořádném zasedání městského zastupitelstva.

K dohodě podle primátorky vyzval účastníky sporu i Krajský soud v Brně ve svém rozsudku. „Já věřím tomu, že jsme schopní to mít během jednoho roku vyřešené," uvedla Karolína Koubová. K tomu je podle ní ale nutné zahájit intenzivní jednání.

Zastupitelstvo primátorka svolala na žádost 18 opozičních zastupitelů. Zastupitelé se ale potřebnou většinou hlasů shodli jen na programu jednání. Po něm Koubová vyzvala k minutě ticha k uctění památky zemřelého předsedy Senátu Jaroslava Kubery (ODS). Žádný z bodů při následujícím více než tříhodinovém jednání pak už schválený nebyl, ačkoliv se většinou týkaly jen podání informací o postupu města ve zmíněném složitém sporu.

„Jsme rádi, že (zastupitelstvo) proběhlo, skutečně zde nedochází ke konsensu mezi koalicí a zbytkem zastupitelstva," řekl po jednání Radek Popelka, zastupitel z opozičního hnutí ANO. Uvedl, že není proti tomu pokusit se v této záležitosti dohodnout. „Akorát nevěříme prohlášení primátorky, protože ty reálné kroky směřují k něčemu jinému, než jsou ty oficiální deklarace," tvrdí. Podle něj by tak například město nemuselo dostat vymáhané peníze.

V závěru zasedání potvrdil náměstek primátorky z ODS Petr Laštovička to, že v úterý ve vedení města skončí. Odchází kvůli svému nedořešenému dluhu.

Jihlavská ODS navrhne Petra Ryšku jako prvního náměstka primátorky

Jihlavský zastupitel Petr Ryška, který se na radnici stará o resort sportu, by se nyní mohl stát prvním náměstkem jihlavské primátorky Karolíny Koubové. Nahradit má Petra Laštovičku, který dnes končí ve vedení města. V minulém týdnu rezignoval...

Autoři | Foto mapio.cz

Štítky správa, voda, SVAK, spor, radnice, Jihlava, Karolína Koubová, ODS, Krajský soud v Brně, Jaroslav Kubera, Radek Popelka, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karolína Koubová: Vydání vodárenského majetku Jihlavy může urychlit dohoda | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.