Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

První klienti projektu Housing First se už zabydlují. Všech dvanáct bytů bude obsazených do března

První vylosovaná rodina si v pondělí 30. prosince 2019 převzala klíče od nového bytu a už bydlí. Další tři rodiny a dva společně žijící jednotlivci budou postupně zabydlováni k 1. únoru 2020. Do zbývajících sedmi bytů budou další vylosovaní účastníci projektu umístěni postupně do konce prvního čtvrtletí roku 2020.

Statutární město Jihlava realizuje od 1. 10. 2019 projekt „Bydlení především: Testování konceptu Housing First v Jihlavě“. Cílem projektu je prostřednictvím nabídky standardního bydlení a intenzivní podpory sociálních pracovníků zlepšit ohroženým osobám životní podmínky a rozvíjet jejich dovednosti nezbytné k běžnému životu bez podpory. Sociální práci v domácnostech zajišťuje partner projektu - Diecézní charita Brno, Oblastní charita Jihlava.

Pro tento projekt město vyčlenilo 12 bytů. Bydlet v nich bude deset rodin a dva jednotlivci s celkem 14 dětmi, z toho 11 dětí je do 15 let,“ uvedl radní pro oblast sociálních věcí Daniel Škarka. Registrační týden proběhl v termínu 25. – 29. listopadu 2019.

Housing first v Jihlavě: Bylo vylosováno 12 domácností v bytové nouzi, po Novém roce se nastěhují do městských bytů

V pilotní projektu Housing first vybralo město losem 12 domácností, které se po Novém roce nastěhují do městských bytů. V padesátitisícové Jihlavě našli sociální pracovníci 235 domácností v bytové nouzi. Jde například o obyvatele žijící na...

Sečteno bylo celkem 263 dotazníků, z toho bylo 29 dotazníků vyřazeno (14 nemělo zájem o zařazení do „slosování“, 15 vyřazeno z důvodu nesplnění kritérií – tj. nebyla splněna bytová nouze, není potřeba další intenzivní podpory ze strany sociálního pracovníka nebo neprokázali sepětí s Jihlavou). Po proběhlém registračním týdnu bylo dne 3. 12. 2019 za přítomnosti notáře vylosováno 12 účastníků projektu a 12 náhradníků.

Zastupitelstvo města Jihlavy na svém 5. zasedání dne 11. června 2019 souhlasilo s předložením žádosti o podporu na projekt „Střednědobý plán sociálních služeb ORP Jihlava“ a zavázalo se k zajištění spolufinancování projektu. Projekt se zabývá realizací procesu plánování sociálních služeb s cílem vytvořit dokument „Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb na území správního obvodu ORP Jihlava“ za účelem zvýšení kvality a udržitelnosti systému sociálních služeb, služeb pro rodiny a děti a dalších navazujících služeb podporujících sociální začleňování. Předpokládaná doba realizace projektu je duben 2020 - březen 2022.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com | Zdroj Magistrát města Jihlavy

Štítky bydlení, nouze, sociální, Housing First, projekt, rodina, Jihlava, Nejdřív bydlení, sociální práce, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První klienti projektu Housing First se už zabydlují. Všech dvanáct bytů bude obsazených do března | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.