Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

POLITICKÁ KORIDA: Horácké aréně bude šéfovat Martin Lindovský. Co na jeho zvolení říkají zastupitelé?

V lednu vešlo ve známost, že manažerem jihlavské Horácké arény bude Martin Lindovský. Ten byl schválen i do funkce jednatele nové zakládané společnosti, která bude provozovatelem arény. Co na jeho zvolení říkají sami zastupitelé?

Redakční dotaz: Jak jste spokojen(a) s volbou Martina Lindovského jako jednatele budoucí Horácké multifunkční arény? Na základě toho, co o něm víte, co by mohlo být jeho výhodou a naopak nevýhodou pro vykonávání této funkce?

Očekávání veřejnosti jsou velká. S velkými akcemi se Jihlava dokáže poprat, říká nový manažer Horácké arény Martin Lindovský

Před necelým měsícem přišla jihlavská radnice se jménem jednatele nové obchodní společnosti, která bude mít na starosti chod Horácké multifunkční arény (MHA), jejíž stavba před několika měsíci v Jihlavě začala. U výběrového řízení byl...

Libor Kuchyňa (Starostové a nezávislí) 

Jsem velmi spokojen s výsledkem výběrového řízení, ve kterém jsem měl tu čest být členem komise. Mezi šesti kvalitními kandidáty a kandidátkami se Martin Lindovský vyjímal jako nejlepší volba pro pozici jednatele Horácké multifunkční arény, což potvrdila i doporučení hodnotící komise. Jeho bohaté zkušenosti a osvědčená schopnost pracovat pod vysokým tlakem jsou klíčové pro zvládání výzev, které tato role přináší. Očekávání veřejnosti v Jihlavě jsou vysoká, s cílem maximálně využít potenciál arény a splnit účely, pro které bude postavena. Vzhledem k významné investici do stavby je nezbytné, aby aréna naplnila svůj plný potenciál a nestala se pouze běžným zimním stadionem s omezeným počtem akcí. Ačkoliv bydliště pana Lindovského mimo region může představovat určitou výzvu, jsem přesvědčen, že jeho schopnosti a zkušenosti tuto potenciální nevýhodu překonají.

David Beke (ODS a KDU-ČSL) 

Ano zatím jsme velmi spokojení. K výběru nového jednatele jsme přizvali renomovanou nadnárodní společnost zabývající se vyhledáváním vedoucích pracovníků pro různé typy společností. Tento krok a investice do něj stála při pohledu do zpětného zrcátka jednoznačně za to. Bylo to vidět na kvalitě přihlášených kandidátů. Dnes se o dobré lidi na pracovním trhu „přetahujete“ a je třeba aktivně je oslovit a nečekat jen, kdo se přihlásí na „inzerát“.

Výhodou je určitě to, že má dlouholeté zkušenosti z provozu úspěšného areálu Dolní Vítkovice, jedinečného vzdělávacího, kulturního a společenského centra v Ostravě s mezinárodním přesahem. Mezi další výhody určitě řadíme komplexnost jednatele. Orientuje se a má zkušenosti s provozem ve všech oblastech, které budou potřeba k pro provozování arény. Například, ekonomika, gastro provozy, audiovizuální technika, jevištní technika, propagace, plánování akcí, realizace akcí,… a další. Na základě už skoro dvouměsíční spolupráce se nám jeví jako velmi pracovitý člověk s racionálním uvažováním.

Výhodou a zároveň nevýhodou je to, že přichází do prostředí, které si musí nejprve osahat. Musí navázat kontakty s místními aktéry a zorientovat se. Na druhou stranu přináší spousty kontaktů, které bychom obtížně získávali při volbě někoho „domácího“ a to je zase velká přednost. Podle našeho názoru je velkou výhodou jeho větší orientace na nesportovní akce, které by se v rámci arény mohly konat. Pro přilákání sportovních akcí mu bude velkou oporou primátor Petr Ryška, který jako bývalý předseda svazu plavání a člen českého olympijského výboru má obrovské kontakty ve sportovním prostředí.

Jiří Pokorný (ANO) 

S volbou pane jednatele jsem spokojen, byl jsem členem výběrové komise a byl mým favoritem. Za jeho největší výhodu považuji aktivní a tvůrčí přístup k řešení problémů, v komunikaci je přirozený. Výhodou je také to, že není svázán jakoukoliv osobní historií s městem Jihlava a má tedy větší svobodu rozhodování, než kdokoliv místní. Přirozená nevýhoda je, že zde nemůže být denně s ohledem na jeho bydliště. Fandím mu a těším se na spolupráci.

Karolína Koubová (Piráti a Fórum Jihlava) 

an Lindovský byl vybrán z širokého spektra uchazečů hlásících se z celé republiky, a myslím, že už teď je jasné, jak obrovskou výhodu takový otevřený přístup ve výběru má. Vybrali jsme kvalitního uchazeče s obrovskými zkušenostmi. Do Jihlavy přichází silná osobnost, která věří připravovanému projektu, bere ho s nadhledem a především to pro ni nebude první velký a náročný provoz, kterému bude šéfovat. Pana Lindovského samozřejmě čeká náročná příprava rozjezdu firmy, sestavení týmu, rozpočtu, programu. Přeji mu, aby se mu v Jihlavě dařilo naplňovat potenciál HMA, který může opravdu přesáhnout hranice města a regionu, když se uchopí ze správné strany. A také mu přeji, aby se mu v Jihlavě líbilo prostě jen tak, protože je to pěkné a fajn město.


Odpovědi byly seřazeny chronologicky od nejdřívější po nejpozdější.

Ohodnoť článek

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky politická korida, horácká multifunkční aréna, Martin Lindovský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

POLITICKÁ KORIDA: Horácké aréně bude šéfovat Martin Lindovský. Co na jeho zvolení říkají zastupitelé? | Politika | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.