Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V Jihlavě by ODS a lidovci chtěli mít společnou kandidátku pro podzimní volby. Kdo bude jejich lídrem?

V Jihlavě chystají společnou kandidátku pro podzimní komunální volby občanští demokraté a lidovci. Místní sněm ODS už tuto předvolební spolupráci schválil, na pozici lídra navrhl náměstka jihlavské primátorky Petra Ryšku (ODS). Lidovci ještě musí koalici potvrdit na své členské schůzi 25. dubna. Zástupci obou stran to sdělili v tiskové zprávě.

Statutární město teď vede Fórum Jihlava primátorky Karolíny Koubové s ODS, lidovci, Piráty a koalicí Žijeme Jihlavou, v níž je TOP 09 se Zelenými.

Místní sněm ODS schválil obsazení kandidátky pro nové volby v poměru 2:1, tedy že budou vždy dva členové ODS následovaní jedním lidoveckým kandidátem. Výjimku bude podle zprávy tvořit úvodní dvojice, ve které bude za lídrem Ryškou zvolený lídr lidovců.

Do voleb bude jihlavská TOP 09 připravovat kandidátku se Zelenými. Jméno lídra zatím zveřejnila jen KSČM

Letos nás na podzim čekají komunální volby. Jednotlivé strany a politická uskupení pomalu, ale jistě odhalují, jak budou vypadat jejich kandidátky. Nejinak je tomu i u jihlavské TOP 09, která nyní prozradila, že bude kandidátku pro podzimní...

Koalici už podpořil i městský výbor lidovců v Jihlavě, který návrh předloží členské schůzi. „KDU-ČSL a ODS jsou v Jihlavě historicky tradičními partnery a naši nadcházející spolupráci vidíme jako oboustranně prospěšnou i s ohledem na rozvoj města," uvedl náměstek primátorky Martin Laštovička, který v Jihlavě lidovce vede.

V minulých komunálních volbách získala ODS v Jihlavě šest mandátů a lidovci tři.

Jednou z dříve zvažovaných variant pro nadcházející volby byla v Jihlavě i spolupráce na půdorysu vládní Spolu. Zástupci TOP 09 se ale rozhodli pro kandidátku se Zelenými. Do voleb v roce 2018 šla TOP 09 v trojkoalici Žijeme Jihlavou se Zelenými a Piráty. Pro letošní volby si Piráti už ale domluvili jiný projekt s lidmi z Fóra Jihlava, tuto kandidátku povede primátorka Koubová.

V Jihlavě jdou spolu do komunálních voleb Piráti a lidé z Fóra, o dalších koalicích se ještě jedná

V Jihlavě se na přípravě společné kandidátky pro podzimní komunální volby dohodli Piráti s nezávislými osobnostmi Fóra Jihlava. Primátorka statutárního města Karolína Koubová z Fóra se na této kandidátce bude ucházet o první místo. Lidovci, ODS a...

Minulé volby v padesátitisícové Jihlavě vyhrálo hnutí ANO. V zastupitelstvu města obsadilo deset z 37 míst, druhé Fórum Jihlava sedm. Komunisté mají tři zastupitele a ČSSD a SPD po dvou. Trojkoalice Žijeme Jihlavou (TOP 09, Zelení a Piráti) získala v jihlavském zastupitelstvu čtyři mandáty.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Faltus

Štítky volby, komunální, obce, ODS, KDU-ČSL, Jihlava, Petr Ryška, Česká pirátská strana, TOP 09, Karolína Koubová, ČSSD, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jihlavě by ODS a lidovci chtěli mít společnou kandidátku pro podzimní volby. Kdo bude jejich lídrem? | Politika | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.