Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Lidovci na Vysočině volili nového předsedu. Víta Kaňkovského vystřídá Pavel Janoušek

Lidovci z Vysočiny v sobotu 2. dubna v Měříně na Žďársku volili svého nového předsedu. Stal se jím starosta obce Oslavice na Žďársku Pavel Janoušek. Ten tak nyní ve funkci předsedy krajské organizace vystřídá poslance Víta Kaňkovského.

Již před krajskou konferencí poslanec a krajský zastupitel Vít Kaňkovský avizoval, že se o obhajobu předsednického postu nebude ucházet. „Velice děkuji všem kolegům za podporu a spolupráci v uplynulých pěti letech, kdy jsem měl tu čest být v čele naší krajské organizace. V současné době ale považuji za nutné, abych maximum sil věnoval důležitým úkolům z oblasti sociální politiky, což předpokládá moje role předsedy Výboru pro sociální politiku ve Poslanecké sněmovně a chci se podílet i na řešení řady problémů, které trápí naše zdravotnictví. Můj zájem o KDU-ČSL na Vysočině tímto ale nekončí, jsem připraven novému vedení co nejvíce pomáhat,“ sdělil Vít Kaňkovský, který i nadále zůstává členem krajského výboru KDU-ČSL.

Nový předseda lidovců na Vysočině Janoušek stojí od roku 2010 v čele obce Oslavice na Žďársku a druhým volebním obdobím je krajským zastupitelem. „Rád bych v čele krajské organizace navázal na práci mého předchůdce Víta Kaňkovského, kterému i tímto děkuji za veškerou jeho činnost pro stranu lidovou. Moc si cením projevené podpory a těším se na nové výzvy,‘‘ uvedl nový předseda KDU-ČSL Pavel Janoušek.

Ve stejný den se zároveň volili také místopředsedové, kteří jsou zároveň v čele organizací okresních. Zde nastaly drobné změny. K Marii Dudíkové z Třebíče, Vladislavu Hynkovi z Jihlavska a Radku Pátkovi ze žďárské organizace, kteří byli místopředsedy i v předešlém volebním období, se nově přidali Jan Matějů z Pelhřimova a Benjamin Činčila z Havlíčkobrodska.


 

Ohodnoť článek

Foto KDU-ČSL | Zdroj KDU-ČSL

Štítky KDU-ČSL, lidovci, vedení, předseda, Kraj Vysočina, Pavel Janoušek, Vít Kaňkovský, okres Žďár nad Sázavou, Oslavice, Měřín, Výbor pro sociální politiku Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky, Poslanecká sněmovna ČR, Marie Dudíková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidovci na Vysočině volili nového předsedu. Víta Kaňkovského vystřídá Pavel Janoušek | Politika | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.