Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Dospívající publikum je často opomíjené, Horácké divadlo to chce napravit novou hrou pro teenagery

Sam aneb Výchova k rodinnému životu. Tak se jmenuje nová hra, kterou připravilo Horácké divadlo Jihlava (HD_J) pro mladé dospívající publikum. Hrou provází třináctiletý Samuel, který s velkou dávkou nadsázky řeší rozvod svých rodičů, šikanu, vztah k nové spolužačce, učitelku a úkoly v nepopulárním předmětu rodinná výchova a spoustu dalších problémů svého dospívání.

„Život jako sled lehce absurdních situací, nad kterými se pak v dospělosti pousmějeme. Ale pro mladého člověka znamenají právě tyto momenty celý svět. Pro celý tvůrčí tým byl text o Samovi návrat do studentských let. Tato cesta časem, jakožto princip objevování, je rovněž absolutně zásadním principem dospívání mladého člověka,“ uvedl čerstvý absolvent brněnské DiFa JAMU Roman Gombarček, který se ujal režie.

V titulní roli se představí nový člen souboru Pavel Socha. Mnoho dalších postav pak ztvárňují další čtyři členové souboru HD_Jéé Klára Křišťálová, Martina Tomanová, Martin Kollár a Stanislav Gerstner.

„Porozumět duši puberťáka, toho svého i ostatních, je složitá disciplína. A my rodiče se o to snažíme neustále a často je to boj s větrnými mlýny. Tak co to zkusit úplně jinak. Vzít svého puberťáka do HD_J a pokusit se rozklíčovat zásadní společná témata na příběhu Sama a jeho okolí. Společně. Jako rodina, jako rodič a dítě. Jako parťáci,“ zve na představení Ruth Denčevovám z PR a marketingu Horáckého divadla Jihlava. Hra si odbyla svou premiéru v neděli na Malé scéně. Další nejbližší představení je na programu 17. října.

Ohodnoť článek

Foto Se svolením Horácké divadlo Jihlava

Štítky kultura, divadlo, Horácké divadlo, HD_J, hra pro teenagery, dospívající publikum

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dospívající publikum je často opomíjené, Horácké divadlo to chce napravit novou hrou pro teenagery | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.