Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Svozové autobusy do Horáckého divadla jsou v ČR unikátní, zažívají renesanci, říká ředitel Remiáš

Do divadla autobusem. Služba, kterou už řadu let nabízí jihlavské Horácké divadlo. Jak redakci Drbny řekl ředitel Ondrej Remiáš, jde o unikátní službu, kterou tak dlouho a v takovém rozsahu nabízí v rámci ČR pouze jihlavské divadlo.

Mohlo by se zdát, že s přibývajícími auty zájem o tuto službu mizí. Opak je ale pravdou. „Svozy začínají zažívat určitou renesanci, takže v tom budeme pokračovat i v nadcházející 85. divadelní sezoně,“ ujistil Ondrej Remiáš.

Horácké divadlo chystá hru Limonádový Joe, bude s živou hudbou. Inscenace Dukla připomene cestu za ligovými tituly

Dnes je Světový den divadla. U té příležitosti informovalo jihlavské Horácké divadlo o tom, co chystá na nadcházející sezonu 2024/2025, která bude už pětaosmdesátá. Jejím mottem bude „Adaptuj se“. Diváci se mohou těšit na pět nových titulů. Z toho...

Horácké divadlo aktuálně disponuje třemi autobusy, z toho jeden již dosluhuje. V dalším roce by tak měl být nahrazen novým kusem. „Máme tři řidiče v zaměstnaneckém poměru a divadlo má ve svém majetku vlastní garáže na autobusy,“ prozradila za marketingové oddělení Ruth Denčevová.

Svozové autobusy

Jde o dotovanou službu, kdy si předplatitelé doplácí určitou částku. U škol nebo hromadných objednávek na představení to funguje tak, že se objedná celý autobus. I toto je ale dotovaná služba a doplatí se částka za autobus.

Svozový autobus, který diváky vyzvedne v jejich obci a po představení zase doveze zpět domů, byl doteď určený primárně pro předplatitele. To by se ale s novou sezonou mělo změnit. „Teď jsme v testovací fázi, kdy autobusy budou moci využít všichni diváci, nejen předplatitelé. Jednorázový lístek si tedy bude moci se vstupenkou koupit kdokoliv,“ nastínil ředitel divadla.

Autobusy sváží diváky z celé Vysočiny, Remiáš dodal, že dva svozy začínají dokonce i mimo Vysočinu – jeden v jižních Čechách a druhý v Brně. „Tuhle službu využívají hlavně obyvatelé z opravdu malých obcí. Pro tyto lidi má svozový autobus velký význam a pak to má význam i pro nás. Pro tyto lidi to není jen to, že jedou do divadla. Je to pro ně významná společenská událost. Často je to i o tom, že se v autobuse potkají lidé z více obcí, a pak to bývá veselá cesta. A když je dobré představení, tak to bývá veselá cesta i nazpět,“ říká Ondrej Remiáš.

Svozový autobus řadu let zajíždí třeba i do Dolní Cerekve na Jihlavsku. Podle zjištění naší redakce se teď ale počet předplatitelů snížil. „Přesto ta služba u nás stále funguje, já sám jsem ji jednou využil,“ poznamenal starosta Zdeněk Dvořák.

Využili jste někdy svozový autobus Horáckého divadla?

Celkem hlasovalo91 čtenářů

Autobus vozí i dětské diváky 

Jihlavské divadlo svoje autobusy nepoužívá jen na svozy pro abonenty. „Tím, že máme dětský soubor, tak se sváží i školy, i když jezdíme na zájezdy. Takže využití autobusů je velké,“ dodal ředitel divadla. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Horácké divadlo Jihlava

Štítky autobus, svoz, doprava, kultura, divadlo, předplatné, divák, Horácké divadlo, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Svozové autobusy do Horáckého divadla jsou v ČR unikátní, zažívají renesanci, říká ředitel Remiáš | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.