Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

FOTO: Jako ve vánoční pohádce. Výzdoba v Třebíči láká stovky lidí

V centru pozornosti se v těchto dnech ocitla Třebíč. Do města lidi vábí krásná vánoční výzdoba, která letos nechybí ani na Karlově náměstí. Vedle procházky po místech s trojrozměrnými dekory si návštěvníci mohou užít také kulturní program.

Obří dárek se stuhou, ozdobený strom s betlémem, brána z komety, lavička s nápisem Třebíč a kašna s vodou ze světýlek. Tak teď vypadá Karlovo náměstí v Třebíči, které se po rekonstrukci představilo i ve vánoční podobě.

Vánoční výzdoba v Třebíči

Sobota, 3. prosince 2022, 12:26

Vánoční výzdoba v Třebíči
Vánoční výzdoba v Třebíči

Svítící dekorace jsou na Hrádku nad náměstím, kde jsou k vidění nejrůznější lesní zvířata jako liška, veverka, medvědi nebo vlk. U baziliky svatého Prokopa se zájemci mohou posadit na lavičku s výhledem na město. Městskou věž zdobí sněhové vločky. 

Svícen, věnec i labutě 

Masarykova vyhlídka se proměnila ve svícen. Labutě a lekníky se zrcadlí v řece Jihlavě u mostu pod bazilikou a zámkem. Nasvícený je větrný mlýn, železniční most nad Libušiným údolím nebo rozhledna Kostelíček. Obří adventní věnec tradičně krášlí prostrantví u kina a divadla Pasáž. Další dekorace lidé najdou například v Borovině, při výjezdu na Jihlavu a na dalších místech. 

Město připravilo i adventní akce na Karlově náměstí.  V pondělí 5. prosince to bude Mikulášská nadílka, v pátek 9. prosince začínají trhy s kulturním programem. Zatím jsou ve stáncích výrobky dětí z místních škol. 

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Zuzana Musilová | Zdroj Facebook Město Třebíč

Štítky Vánoce, výzdoba, Třebíč, advent, jarmark, Mikuláš, stánky, trhy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Jako ve vánoční pohádce. Výzdoba v Třebíči láká stovky lidí | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.