Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Do Jihlavy na letní kino, letos s profesionálním ozvučením. Jaké filmy nás čekají?

K letním prázdninám neodmyslitelně patří venkovní kino. Třeba jihlavské letní kino návštěvníkům nabídne šest filmů, první diváci zhlédnou už tento čtvrtek 14. července.

Promítání filmů v letním kině obnovilo město minulý rok.

Program Letního kina Jihlava

14. července – Hádkovi
21. července – Všechno, všude, najednou (en + tit)
28. července – Zátopek
4. srpna – Párty Hárder: Summer Massacre
11. srpna – Jurský park
18. srpna – Projekce bude doplněna
25. srpna– Duna (2021) (en + tit)

„Jako první promítneme premiéru české novinky – filmu Hádkovi. Začátek je naplánován na půl desátou večer,“ zve Lenka Kremláčková z příspěvkové organizace města Brána Jihlavy, která akci pořádá.

V premiéře také Letní kino Jihlava 21. července uvede nový superhrdinský film Všechno, všude, najednou. „Tato akční komedie je jedním z největších a nejpříjemnějších překvapení letošního filmového roku,“ uvádí za pořadatele Vojtěch Kolář a dodává: „Bláznivý příběh vrhá postarší provozovatelku prádelny z nepříjemné schůzky na finančním úřadě do zběsilého dobrodružství, ve kterém jen ona sama může zachránit svět díky své schopnosti prozkoumávat paralelní vesmíry. Je to film se skvělými vizuály, které si jinde, než na obřím plátně jihlavského letního kina takhle nevychutnáte.“

Promítání v červenci začínají přibližně ve 21:30 a v srpnu o půl hodiny dříve. Vždy se ovšem čeká na ideální promítací podmínky.

Dalším lákadlem může být film Zátopek, který byl oceněný osmi Českými lvy. „Ten se bude promítat 28. července. V srpnu je pak naplánováno promítání Jurského parku nebo filmu Duna. Podrobnější informace najdete na stránkách Do Jihlavy," upřesnila Aneta Hrdličková z tiskového oddělení jihlavské radnice. 

Modernizace a opravy na letňáku 

Promítání na jihlavském „letňáku" doznalo oproti minulým letům velkých změn. Lepší kulturní zážitek umocní profesionální ozvučení a u vybraných filmů výkonnější promítací technika. Na jihlavském amfiteátru letos prošlo poslední etapou rekonstrukce také hlediště. „V pravé části opravili dělníci rozpraskané a na mnoha místech rozpadlé betonové prvky," popsala Hrdličková. 

Jihlavský „letňák

Ještě před začátkem festivalové sezony by měla v Jihlavě skončit oprava hlediště jihlavského letního kina. Letos bude totiž zahájena poslední etapa rekonstrukce tohoto objektu. Už na jaře se dočká rekonstrukce pravá část diváckého hlediště.

Doplnila, že práce v jihlavském letním kině začaly už roce 2020, kdy dělníci zrekonstruovali mimo jiné střední část hlediště a nově natřeli promítací plochu.

Ohodnoť článek

Foto Město Jihlava | Zdroj Ježkovy oči, Brána Jihlavy

Štítky letní, kino, film, promítání, amfiteátr, kultura, Heulos, Jihlava, letní kino, Jurský park, Zátopek, Hádkovi, Párty Hárder: Summer Massacre, Český lev

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Jihlavy na letní kino, letos s profesionálním ozvučením. Jaké filmy nás čekají? | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.