Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

VIDEO: Třeští projel koncertní adventní povoz. Dojatí lidé vybíhali z domů v teplákách, říká Matouš z kapely SpazierGang

, aktualizováno 10. prosince 2020, 11:22

Lidé v Třešti měli ve středu 9. prosince nevšední předvánoční hudební zážitek. O ten se postaral pojízdný „adventní povoz“, na kterém měla svůj koncert místní kapela SpazierGang. Zhruba dvouhodinový koncert v ulicích Třeště přijali místní lidé s nadšením, na Facebooku pár hodin poté koluje řada fotek a videí s očekáváním toho, co se bude dít dál. I na to se Drbna zeptala Matouše Hamerníka, který je jedním z členů kapely SpazierGang.

Matouši, pověz mi na začátek, koho a kdy napadlo vyrazit do ulic v Třešti a koncertovat?

Když se nic neděje na městských adventních trzích, napadlo mě zahrát lidem přímo do oken tak, aby se lidi neshlukovali, měli pěkný zážitek, navodili jsme trochu předvánoční atmosféry a přitom jsme dodrželi všechna nařízení a opatření vlády. Nápad i projednání s Městem Třešť a s mou pravou rukou tohoto počinu Petrem Píšou proběhly na konci listopadu, pak přípravy a včera první realizace. Rád bych ještě jednou zmínil Petra Píšu, bez něj bychom to včera opravdu nedali (smích).

Spazier Gang, jakožto jedna z kapel účinkujících na třešťském adventním povoze, hraje po svatbách, večírcích, plesech a všech zábavních akcích od roku 2014, a to většinou převzaté písničky.

Od nástupu Dana Vertíga jako frontmana zařazuje do repertoáru i jeho autorskou tvorbu.

Kolik písniček jste včera zvládli odehrát? Hráli jste i nějaké vánoční koledy nebo písničky?

Hráli jsme necelé dvě hodiny a z přibližně dvaceti písniček jsme zahráli, tipl bych, tak jednu dvě trochu vánoční. Žádné koledy.

Jak na vás lidi reagovali?

Reakce lidí byly úžasné - osobně jsem nic takového nečekal. Obecenstvo vybíhalo z domů v teplákách, někteří byli až dojatí. Myslím, že jsme udělali většině lidem radost.

Plánujete objet nějaké další obce v okolí, nebo zůstanete jen v Třešti?

Vzhledem k času to vypadá tak, že se během adventní doby projedeme ještě několikrát, a to asi jenom v Třešti. Chtěl bych ale pokaždé vyjet s jiným uskupením. SpazierGang byla pro mě jistá kapela na „zátěžovou zkoušku" celé konstrukce i celé realizace první jízdy - ozvučení a všeho zapojování má tak akorát. Navíc kluci jsou pro každý úlet!

Co plánujete na dnešní večer? Zase nějaký koncert?

Nevím, co kluci z kapely. Já budu na zkoušce v Horáckém divadle zkoušet muzikál Šakalí léta, který se chystáme natočit pro online využití. Je tu ale možnost, že se v Třešti ještě se SpazierGangem projedeme.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Petr Novotný, Michaela Kadlecová, Michal Salamánek,

Štítky Třešť, advent, koncert, povoz, kapela, SpazierGang, rozhovor, hudební skupina, Facebook, Drbna.cz, dům, Petr Píša, Šakalí léta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Třeští projel koncertní adventní povoz. Dojatí lidé vybíhali z domů v teplákách, říká Matouš z kapely SpazierGang | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.