Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

ANKETA: Začíná výstavba zastávek na Hradební ulici. Řidiče nemine dopravní omezení

Dneškem začala výstavba dvou avizovaných autobusových zastávek na Hradební ulici. Oba zastávkové zálivy budou mít jednotkou délku 28 metrů a mohou obsloužit hned dva autobusy najednou. Řidiči, kteří budou místem projíždět, se musí připravit na určitá dopravní omezení. Hotovo musí být do dvou měsíců.

„Nové zastávky mají do budoucna zkrátit docházkové vzdálenosti cestujících mezi centrem krajského města a přirozenými proudy regionální i městské autobusové dopravy. Na vybudování zastávky s krytým stáním na straně směrem od autobusového nádraží k City Parku má stavební firma jen měsíc, poté se na čtyři týdny stavaři přesunou na druhou stranu,“ informoval radní Kraje Vysočina pro oblast dopravy Jan Hyliš.

Dopravní omezení pro I. etapu stavby platná od 25. března 2019 (záliv u zeleniny):
Před křižovatkou "u zverimexu" ve směru od autobusového nádraží bude upraveno řazení jízdních pruhů na levý rovně a pravý pouze odbočení vpravo, za křižovatkou připojení od Žižkovy ulice do jediného průběžného pruhu, cca po 150 m za křižovatkou rozšíření zpět na dva jízdní pruhy.

Během výstavby zastávek se také upraví chodníky, dostanou nový vhodný povrch.

PSALI JSME: Důvodů k instalaci semaforu bylo více, říká policie. Řidiči a chodci si prý budou muset zvyknout 

Po dokončení stavby upraví Magistrát města Jihlavy synchronizaci světelných signalizací na nedávno instalovaném semaforu křižovatky Hradební a Žižkova. „Po dokončení druhé etapy se na často kritizovaném semaforu spustí na pár týdnů zkušební režim, podle kterého pracovníci odboru dopravy zjistí, jaká synchronizace bude pro zdejší provoz ta nejefektivnější se zachováním bezpečného průjezdu. Poté se upraví také podle synchronizace ostatních semaforů na křižovatce,“ vysvětlil náměstek primátorky pro oblast dopravy Petr Laštovička.

Dopravní omezení pro II. etapu stavby platná následně v druhé polovině dubna (záliv u brány): Cca 300 m za křižovatkou u City parku směrem k autobusovému nádraží svedení dopravy do jednoho jízdního pruhu (na délku cca 100 m) a cca 50 m před křižovatkou "u zverimexu" rozšíření zpět na dva jízdní pruhy. Dopravní omezení budou po celou dobu stavby vždy jen v jednom směru jízdy. 

Jsou podle vás dvě nové zastávky na Hradební ulici potřeba?

Celkem hlasovalo277 čtenářů

Foto Kraj Vysočina

Štítky zastávka, autobus, stavba, Hradební, autobusové nádraží, doprava, City Park, Jan Hyliš, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ANKETA: Začíná výstavba zastávek na Hradební ulici. Řidiče nemine dopravní omezení | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.