Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nový sníh v kraji komplikoval dopravu, stalo se asi třicet nehod. V noci pozor na silný mráz

Nový sníh, který Vysočinu zasypal během včerejšího večera a noci, řidičům komplikoval jejich cestování. A také zaměstnal všechny záchranné složky, protože se od rána stalo zhruba třicet dopravních nehod. Zranili se při nich celkem čtyři lidé.

Například v Chlumu na Třebíčsku se střetl autobus s nákladním autem, nikdo se nezranil, ale silnice byla zablokovaná, protože vozidla musela odstranit speciální technika.

Podle meteorologů se během dnešního večera ochladí, místy nás mohou potrápit mrznoucí mlhy. Pro většinu Vysočiny vyjma třebíčského okresu platí od dnešní 22. hodiny výstraha před silným mrazem. Teploty mohou klesnout až k minus 15 stupňům Celsia.

Celkem tři lidé utrpěli zranění při dopravní nehodě dvou osobních aut v třebíčské Koželužské ulici. Jeden člověk se zranil při nehodě u obce Čechočovice na Třebíčsku. „Byly to spíš jen srážky kvůli tomu, že to někde uklouzlo,“ řekla k dnešním nehodám na Vysočině Dana Čírtková, mluvčí policistů.

Počasí ovlivňuje i situaci na vodních tocích, po nedělní oblevě platí v obci Borovnice na Žďársku druhý povodňový stupeň.  Podle mluvčího Povodí Moravy Petra Chmelaře jsou důvodem posouvající se kusy ledu.

Druhý povodňový stupeň platí na horním toku Svratky od nedělního večera.  Podle Chmelaře je v Borovnici obdobně jako v Dalečíně časté, že tam kusy ledu ovlivňují čidla vzestupu hladin. „Kdyby to tam mělo činit nějaké problémy, máme v pohotovosti mechanizaci, která by koryto uvolnila,“ řekl Petr Chmelař.

Na Vysočině sněžilo v noci, na některých místech ještě i dopoledne. Silničáři do terénu vyjížděli s asi 120 vozy.

Štítky sníh, doprava, nehoda, zranění, počasí, havárie, Kraj Vysočina, okres Třebíč, Chlum, Borovnice, Povodí Moravy (státní podnik), Čechočovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nový sníh v kraji komplikoval dopravu, stalo se asi třicet nehod. V noci pozor na silný mráz | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.