Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

FOTO: Řidičům v Jihlavě se ulevilo. Ráno se s předstihem opět otevřel Jihlavský tunel

Řidičům v Jihlavě dnes ráno udělalo radost dřívější otevření Jihlavského tunelu, který byl uzavřený od pondělí 30. října. Důvodem byla technologická odstávka a pravidelná údržba. Zaměstnanci Služeb města Jihlavy (SMJ) práce skončili o devět hodin dříve, než bylo původně avizováno.

Jihlavský tunel měl být otevřený až od dnešních 17 hodin. „Pracovalo se na jeho pravidelné technologické odstávce nejenom ve dne, ale i v noci. Proto se nám tunel podařilo otevřít už dnes v 8 hodin, tedy s devítihodinovým předstihem,“ pochvaluje si Martin Málek, mluvčí Služeb města Jihlavy.

Zaměstnanci SMJ tunel umyli, vyčistili kanalizační vpusti, vyměnili žárovky ve stropních svítilnách, opravili obklady a dlažbu.

Údržbu bezpečnostní signalizace, elektronické požární signalizace, zabezpečovací signalizace, zabezpečení systémů kamer, rychlostních LED značek vně tunelu, skříní a hlásek SOS, kontrolu a seřízení řídících systému a vizualizace dohledu, bezpečnostní konvergenční měření tunelu a ostatní opravy a servisní práce provedla firma AŽD, s. r. o. 

ČTĚTE TAKÉ: Jihlavský tunel se na tři dny uzavře. Řidiči musí sledovat objízdné trasy 

Uzavření Jihlavského tunelu pro řidiče znamenalo využít objízdné trasy, které vedly od Pelhřimova po ulicích Žižkova, U Cvičiště, Hamerníkova a Jiráskova. Druhá trasa směřovala po přivaděči od D1 a následně po ulicích Jiráskova, Hamerníkova,  U Cvičiště a Žižkova. 

Jihlavský tunel

Tunel v Jihlavě je sypaný, délku má 307 metrů a zahájil svůj zkušební provoz 1. července 2004.  Za jednu hodinu projede oběma směry přibližně na 5000 osobních a nákladních vozidel, které směřují zejména na D1 nebo Znojmo a Vídeň. 
 

Foto Služby města Jihlavy

Štítky Jihlavský tunel, otevření, údržba, objížďky, tunel, Jihlava, Martin Málek, Žižkov, Vídeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Řidičům v Jihlavě se ulevilo. Ráno se s předstihem opět otevřel Jihlavský tunel | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.