Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Jihlavský tunel se na tři dny uzavře. Řidiči musí sledovat objízdné trasy

Služby města Jihlavy (SMJ), které provozují Jihlavský tunel, provedou jeho úplnou uzavírku v pondělí 30. října od 8 hodin. Uzavírka potrvá do středy 1. listopadu do 17 hodin. Tunel bude uzavřen z důvodu nutných oprav technologických zařízení. Zavírat se bude na základě žádosti Ředitelství silnic a dálnic ČR, Správa Jihlava.

SMJ provedou uzavření tunelu a následně jeho mytí, čištění kanalizačních vpustí, výměnu žárovek ve stropních svítilnách, opravu obkladů a dlažby, stavební práce.

Údržbu bezpečnostní signalizace, elektronické požární signalizace, zabezpečovací signalizace, zabezpečení systémů kamer, rychlostních LED značek vně tunelu, skříní a hlásek SOS, kontrolu a seřízení řídících systému a vizualizace dohledu, bezpečnostní konvergenční měření tunelu a ostatní opravy a servisní práce bude provádět firma AŽD s. r. o. .

„Po dobu uzavírky bude objízdná trasa vedena dle „Provozního řádu tunelu“ po silnicích II. třídy a místních komunikacích v Jihlavě. Objízdná trasa bude schválena dotčenými orgány a bude vytýčena podle potřebné dokumentace. Stanovená objížďka bude vedena po dvou objízdných trasách. První trasa povede od Pelhřimova po ulicích Žižkova, U Cvičiště, Hamerníkova a Jiráskova. Druhá trasa povede po přivaděči od D1 a následně po ulicích Jiráskova, Hamerníkova,  U Cvičiště a Žižkova. Obě trasy budou řádně označené dopravním značením, které rozmístí na místní komunikace SMJ,“ říká Martin Málek, mluvčí SMJ.

Ještě dodává, prosbu k řidičům, aby věnovali zvýšenou pozornost při objízdných trasách. Důvodem hlavních komplikací v dopravě mohou být také stále probíhající opravy na D1. Na ostatních silnicích lze také očekávat krátkodobé a neočekávané uzavírky nebo omezení.

Jihlavský tunel

Tunel v Jihlavě je sypaný, délku má 307 metrů a zahájil svůj zkušební provoz 1. července 2004.  Za jednu hodinu projede oběma směry přibližně na 5000 osobních a nákladních vozidel, které směřují zejména na D1 nebo Znojmo a Vídeň.

Zdroj Služby města Jihlavy

Štítky Jihlavský tunel, objížďka, opravy, uzavření, tunel, Jihlava, oprava, Ředitelství silnic a dálnic, Martin Málek, Žižkov, Dálnice D1, Vídeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavský tunel se na tři dny uzavře. Řidiči musí sledovat objízdné trasy | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.