Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Středa 3. července 2024  |  Svátek má Radomír
Bez reklam

Začínají prázdniny, v jihlavských autobusech a trolejbusech bude dva měsíce platit letní jízdní řád

V době letních prázdnin například nejezdí školní spoje. Mírně se také změní trasy některých dalších linek, je totiž třeba zohlednit také opravy silnic v Jihlavě, informoval Dopravní podnik města Jihlavy (DPMJ).

Je nasnadě, že v době letních prázdnin ve školách nejbudou jezdit spoje označené v jízdních řádech pozámkou "Nejede ve dnech školních prázdnin". „Po dobu prázdnin bude také úplně pozastaven provoz na převážně školních linkách Š1, Š2 a Š3,“ řekl mluvčí magistrátu Radovan Daněk.

Jezdit nebude ani speciální školní spoj na lince 2 s odjezdem v 10:30 z Masarykova náměstí do Helenína. Tím se totiž během roku přepravují zejména studenti helenínských středních škol na praktické vyučování.

Šest spojů denně na lince F

Zejména s opravami silnic pak souvisí změny na linkách F, G a H. „Na lince F zůstane pouze šest spojů denně, protože její provoz bude výrazně narušen opravami Jiráskovy ulice. Kvůli opravám plynového a vodovodního řadu bude na Jiráskově ulici po celé prázdniny kyvadlový provoz řízen semafory. Lze proto očekávat tvorbu kolon vozidel a tím i zpožďování linek MHD,“ předeslal Daněk.

Spoje linky G budou jezdit Seifertovou ulicí přes zastávku Ke Skalce i v pracovní dny. Na lince H bude večerní spoj s odjezdem v 19:18 ze zastávka Chlumova končit již na zastávce Zadní Bedřichov. Z toho důvodu nebude ze zastávky Bosch Pávov odjíždět trolejbus v 19:40.

Vandalismus trápí jihlavskou MHD. Cestující už také nabízeli pivo z donesené basy. Na řidiče byli agresivní

Vandalismus je problém, který vážně trápí jihlavský dopravní podnik. Odstraňování škod stojí ročně vyšší statisíce korun. Řešením ale není nahlásit nevhodné chování jiných cestujících řidiči, je potřeba volat policii.

Drobné úpravy především při výjezdech z konečných zastávek čekají i další spoje. Dopravní podnik proto doporučuje cestujícím, aby si svůj konkrétní spoj vždy předem ověřili dle aktuálního jízdního řádu. Všechny prázdninové změny jsou k dispozici na webu DPMJ v menu Změny jízdních řádů.  Pro aktuální informace je možné sledovat také facebook DPMJ a panely inteligentních zastávek.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva | Foto Lenka Dvořáková | Zdroj Město Jihlava

Štítky MHD, letní jízdní řád, prázdninový jízdní řád, školní spoje, omezení, opravy silnic, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začínají prázdniny, v jihlavských autobusech a trolejbusech bude dva měsíce platit letní jízdní řád | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.