Počasí dnes12 °C, zítra10 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Nepřehledná křižovatka v Pohledu bude minulostí. Kvůli úpravám šel k zemi dům z osmnáctého století

V obci Pohled na Havlíčkobrodsku začala úprava křižovatky ulic Revoluční a Přibyslavská. Kvůli pracím je průtah uzavřený, řidiči musí jezdit po objízdných trasách.

Kvůli úpravám musel být zbouraný rodinný dům z osmnáctého století na nároží křižovatky. Bránil totiž řidičům v rozhledu. „Suť z demolovaného objektu bude svážena na skládku a bude ekologicky zlikvidována. Její celkové množství je odhadováno na 600 tun,“ informoval mluvčí Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) Jiří Veselý.

Dělníky nyní čekají přeložky inženýrských sítí a práce na systému odvodnění. „V rámci úprav dojde k zvětšení poloměru směrového oblouku hlavní silnice I/19. Navrhovaný oblouk o poloměru 20 metrů je doplněn o oboustranné přechodnice délky 15 metrů,“ popsal Veselý s tím, že jízdní pruhy budou téměř dvojnásobně široké.

Tím se zvýší bezpečnost na frekventované silnici. Denně tam projede kolem sedmnácti set aut, z toho téměř pětina jsou nákladní vozy a kamiony. „Stávající křižovatka svým současným uspořádáním již nevyhovuje dnešnímu dopravnímu významu a zatížení,“ podotkl Veselý.

Plný provoz od půlky srpna

S pracemi souvisí úplná uzavírka, která navazuje na sanaci svahu za obcí ve směru na Přibyslav. Osobní auta místo objíždí přes Stříbrné Hory, nákladní auta jezdí přes Ždírec nad Doubravou, Žďár nad Sázavou a Přibyslav. Uvedení křižovatky do plného provozu se plánuje na půlku srpna.

Opravy jsou v režii ŘSD, veřejnou zakázku vyhrála společnost Silnice Čáslav. Ta dílo provede za 4,44 miliony korun. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva | Foto ŘSD | Zdroj ŘSD

Štítky Pohled, křižovatka, úpravy, práce na silnici, uzavírka, Ředitelství silnic a dálnic, Jiří Veselý, Silnice Čáslav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nepřehledná křižovatka v Pohledu bude minulostí. Kvůli úpravám šel k zemi dům z osmnáctého století | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.