Počasí dnes19 °C, zítra17 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Z Pávova do Stříteže na kole. Začala stavba nové cyklostezky, na trase najdou lidé odpočívku s lavičkami

V červnu 2025 by se lidé měli poprvé projet po nové cyklostezce, které povede z Pávova do Stříteže. Jak informovala jihlavská radnice, jejím cílem je zajistit bezpečnou jízdu cyklistům, kteří míří za prací do průmyslových zón.

Její délka bude 1,2 kilometru. Cyklostezka začne v místě obratiště pod nově vybudovanou lávkou na cyklotrase Jihlava – Pávov a skončí za dálničním mostem, kde se napojí na stávající trasu vedoucí po lesních cestách. „Vybudováním nové cyklostezky propojíme ulici 5. května a silnici III. třídy, díky čemuž vznikne významné dopravní spojení, které umožní bezpečný pohyb cyklistů dojíždějících za prací do Pávova a Stříteže,“ vysvětlil smysl stavby Miroslav Voda z odboru rozvoje města.

Náklady na výstavbu nové cyklostezky Pávov - Střítež byly vyčísleny na téměř 50 milionů korun bez DPH. 

Odpočívka s lavičkami 

Většinu povrchu bude tvořit asfalt, pouze v místě křížení s inženýrskými sítěmi bude rozebíratelný povrch, v tomto případě zámková dlažba. „Na trase cyklostezky budou tři propustky, železobetonový most nad Zlatým potokem o délce 5,5 metru a jedna odpočívka s lavičkami," informovala Lucie Maxová z jihlavského tiskového oddělení. 

Z důvodu ochrany cyklistů před rázovou vlnou způsobenou projíždějícími vlaky je pod mostem mezi cyklostezkou a železniční tratí navržena betonová stěna vysoká 2,5 metru a dlouhá 84 metrů.

„Výstavba bude podpořena dotací z Integrovaného regionálního operačního programu 2021-2027 v předpokládané výši cca 40 milionů korun," dodala Maxová. 

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Jihlava | Zdroj Ježkovy oči

Štítky cyklostezka, kolo, trasa, výstavba, stavba, Pávov, Střítež, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Daemon Jack

Jen aby se opět nezapomnělo udělat alespoň rámcové osvětlení té cyklostezky stezky. Protože na z Bedřichova do Pávova ho žalostně postráda a když člověk jede z odpolední směny a potká po cestě neosvíceného chodce je na malér zaděláno.

Úterý, 14. května 2024, 08:20Odpovědět

Z Pávova do Stříteže na kole. Začala stavba nové cyklostezky, na trase najdou lidé odpočívku s lavičkami | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.