Počasí dnes24 °C, zítra24 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Jihlava obhájila druholigový titul v hokejbalu. Porazila Sudoměřice, jejichž obránce skončil v nemocnici

Nikdo s nimi nepočítal, přesto dokázal podceňovaný tým ukořistit zlatý pohár. SK Jihlava ve finále porazil 3:1 na zápasy SK Sudoměřice a obhájil loňské prvenství ve 2. lize Morava-Jih.

Zlatý příběh se začal psát už minulý víkend, když jihlavští hokejbalisté vyhráli jedno utkání na hřišti Sudoměřic, netradičně na asfaltovém povrchu. Před domácím publikem totiž už byli hráči stoprocentní a to znamenalo obhajobu titulu.

Na Vysočině v sobotu 18. května vyhráli domácí s výsledkem 5:2. „Tento třetí finálový duel hodně ovlivnily nepochopitelné absence slovenských hráčů na straně Sudoměřic a také kolaps obránce Poláka, který byl převezen v průběhu zápasu do nemocnice. Oslabené a také značně zaskočené Sudoměřice nehrály svoji obvyklou hru založenou na důrazu a Jihlava toho náležitě využila ve svůj prospěch,“ okomentoval zápas Petr Král, kapitán SK Jihlava.

V neděli šlo Sudoměřicům o vše a tak pozvali na pomoc čtyři hráče včetně vítěze kanadského bodování základní části Pokoviče. Jihlavští ale soupeře takticky přehráli a v závěru využili přesilovky, díky kterým si udrželi tříbrankový náskok z poloviny utkání. „SK Jihlava tak ze čtvrtého místa po základní části došel až na samý vrchol. Tým, s kterým nikdo před startem play-off nepočítal, ukázal, že má svoji vnitřní sílu a opět rozšířil svou sbírku cenných trofejí,“ konstatoval Král.

Sezóna jako na houpačce

Hlavní trenér Lukáš Staněk musel v první řadě poděkovat všem fanouškům, kteří klub v play-off podporovali. „Samotná sezóna pro nás byla jako na houpačce, v základní části jsme se prali s obměnou kádru, hodně kluků skončilo, nebo přestoupilo jinam. Výhra se střídala s prohrou, neměli jsme stabilní výkony. K tomu řada zraněných hráčů, někdy jsme to těžko lepili,“ zhodnotil.

Ocenil, že se hráči před vyřazovací částí semkli, hráli obětavě a vždy chtěli vyhrát víc než soupeř. „To velké úsilí a týmovost ukázala semifinálová série proti suverénovi z Hodonína, a také minulý víkend, kdy jsme získali v Sudoměřicích klíčový bod. Doma jsme si na plastu věřili a před takovou kulisou nemohli nic vypustit,“ ohlédl se zpět.

SK Jihlava – SK Sudoměřice 5:2 (1:1, 3:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 12. Vávrů (Hlavatý), 19. Zeman (Peschout, Maštera), 28. Blaško (Pošvic), 29. Zápotočný (Bohatý, Maštera), 45. Maštera (Bohatý) – 7. Hujsa (Mikula), 42. Muráň (Mikula, Kovalovský).

Rozhodčí: Řezníček, Kánský.

Diváci: 167.

SK Jihlava – SK Sudoměřice 3:0 (1:0, 2:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 14. Maštera (Peschout, Král), 16. Peschout (Bakus), 21. Bakus (Pošvic).

Rozhodčí: Prudík, Hrazdíra.

Diváci: 234.

SK Jihlava: Humlíček, Gruss, Kváš – Blaško, Mareš, Vávrů, Peschout, Harasim, Hrbáč, Zbořil, Hora – Bakus, Hlavatý, Střecha “A“ – Bohatý, Maštera, Pošvic – Ileček, Zeman, Král “C“ – Zápotočný “A“, Dvořák, Bína – Růžička, Moravský. Trenéři: Staněk, Doležal.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Tisková zpráva | Foto Ladislav Jonák

Štítky SK Jihlava, Sudoměřice, druhá liga, titul, hokejbal, Petr Král

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlava obhájila druholigový titul v hokejbalu. Porazila Sudoměřice, jejichž obránce skončil v nemocnici | Míčové sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.