Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Padesátiletý muž na Pelhřimovsku dvojnásobně překročil nejvyšší povolenou rychlost. Řídil volvo

Hodně naspěch měl v pátek 12. ledna odpoledne na obchvatu Božejova na Pelhřimovsku padesátiletý muž. V místě, kde je povolená maximálně „devadesátka“, uháněl dvakrát tak rychle.

Kolem šestnácté hodiny po silnici I/34 zrovna jeli policisté ve služebním voze, jejichž radar rychlost 180 km/h zaznamenal. „Policisté řidiče osobního vozidla zastavili a vyzvali, aby jim předložil doklady potřebné pro provoz a řízení vozidla,“ popsala další postup policejní mluvčí Dana Čírtková.

Za volantem vozu Volvo S60 seděl padesátiletý muž. Policisté mu na  místě zadrželi řidičský průkaz a zakázali mu další jízdu. Přestupek se bude dále řešit ve správním řízení. „V něm hrozí od 1. ledna letošního roku za tak vysoké překročení rychlosti přestupci pokuta až 25 000 korun, zákaz řízení na 6 - 18 měsíců a 6 bodů do bodového systému,“ konstatovala Čírtková.

Přes 200 km/h

S hazardujícími řidiči se vysočinští policisté často setkávají na dálnici D1, kde jim už naměřili i přes dvě stě kilometrů v hodině. Například loni v srpnu u Velké Bíteše předjížděl čtyřiapadesátiletý cizinec v BMW policejní hlídku rychlostí 209 km/h. Zaplatil tehdy kauci devět tisíc a čekalo ho správní řízení.

Rychlost 200 km/h atakovali někteří řidiči i v Jihlavském tunelu, kde maximální povolenou rychlost 60 km/h hlídá úsekové měření. V krajském městě se vedle tunelu měří rychlost také na Hosovském kopci, brzy budou radary i v Heleníně na silnici II/602 vedoucí na Velký Beranov.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Luboš Vrabec | Zdroj Policie ČR

Štítky policie, maximální rychlost, kontrola, přestupek, Božejov

Padesátiletý muž na Pelhřimovsku dvojnásobně překročil nejvyšší povolenou rychlost. Řídil volvo | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.