Počasí dnes19 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Rizikovou křižovatku u Vícenic čeká úprava. Přibude odbočovací pruh a změní se nejvyšší povolená rychlost

Stavební dělníci už během příštího týdne budou pracovat na úpravě rizikové křižovatky u Vícenic u Náměště nad Oslavou. Jde o místo, kde dochází k řadě dopravních nehod, proto hlavním smyslem úprav bude zajištění větší bezpečnosti silničního provozu.

„Konkrétně se jedná o průsečnou křižovatku silnic I/23 a II/399 s místní komunikací do osady Placký Dvůr. Za posledních zhruba pět let zde došlo k šesti dopravním nehodám, během kterých se zranilo devět lidí a hmotná škoda dosáhla částky téměř 3,2 milionu korun,“ vysvětluje Jiří Veselý z oddělení komunikace Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD).

Ještě dodal, že bezpečnostní inspekce prokázala, že stávající rozmístění svislého dopravního značení může být pro řadu řidičů matoucí, obzvlášť za snížené viditelnosti. Křižovatka je riziková i kvůli tomu, že zde chybí odbočovací pruh ze silnice I/23 od Náměště nad Oslavou na komunikaci II/399 směr Dalešice.

Křižovatkou projede každý den 9500 vozidel, z toho 14% tvoří nákladní a kamionová doprava.

„Stěžejním bodem úpravy poměrů na křižovatce bude vytvoření odbočovacího pruhu vlevo ze silnice I/23 ve směru od Náměště na komunikaci II/399 směr Dalešice. Doplněný bude dopravní značkou „POZOR – odbočující vozidla“, a to jak ze směru od Třebíče, tak i od Náměště n. O. Navíc bude na silnici I/23 v obou směrech před křižovatkou snížena rychlost z 90 na 70 km/h,“ nastínil Veselý.

Úpravy svislého i vodorovného dopravního se budou dělat v úterý 31. října a také během následujícího dne. Řidiči musí počítat s tím, že v místě prací bude po oba dny částečně omezený provoz.


 

Ohodnoť článek

Foto Ředitelství silnic a dálnic ČR | Zdroj Ředitelství silnic a dálnic ČR

Štítky křižovatka, riziko, úprava, Náměšť, Vícenice, ŘSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rizikovou křižovatku u Vícenic čeká úprava. Přibude odbočovací pruh a změní se nejvyšší povolená rychlost | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.