Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Práce na ulici Romana Havelky jsou v polovině, dnes budou dělníci asfaltovat. Jak opravy ovlivní MHD?

Už měsíc jsou v jihlavské ulici Romana Havelky k vidění stavební dělníci. Podle informací z jihlavské radnice se polovina plánovaných prací blíží do finále, od 16. října Kraj Vysočina zahájí opravy druhé poloviny ulice. Se zpožděním musí počítat lidé, kteří cestují MHD. K tomu ve čtvrtek mohou některé spoje také vynechávat.

„Provoz na linkách MHD především s označením G, H a 2 a 12 bude v tomto týdnu komplikovat asfaltování první poloviny opravované ulice Romana Havelky. Bude docházet ke zpožďování spojů a ve čtvrtek mohou některé spoje také vynechávat," informoval na webu města mluvčí Jihlavy Radovan Daněk. 

Náhradní zastávky 

Už dnes v čase od 8:15 do 9:00 budou dělníci pokládat druhou vrstvu asfaltu na křižovatce ulic Královský Vršek a Pražská. Kvůli tomu nebudou obsluhovány náhradní zastávky Kaufland a Královský Vršek a spoje zastaví na svých běžných zastávkách. Po této době se spoje vrátí na náhradní zastávky. „Cestující upozorňujeme na nutnost sledovat označníky zastávek, kde budou uvedeny aktuální informace,“ řekl předseda představenstva společnosti Dopravní podnik města Jihlavy Radim Rovner.

Změna se dotkne cestujících MHD ve čtvrtek 12. října, protože úderem 9. hodiny nastane úplná výluka obsluhy zastávek Kaufland a Královský Vršek u linek G, H, 2 a 12, 32 a tyto linky budou vedeny náhradní trasou po Havlíčkové ulici a obousměrně po ulici Jiřího z Poděbrad. Jak dodal Daněk, v ulici Jiřího z Poděbrad bude mimořádně zřízen obousměrný provoz pro veškerou dopravu a budou zde umístěny náhradní zastávky MHD. „Dojde k vážnému narušení provozu MHD a zejména v odpolední dopravní špičce se nepodaří dodržovat JŘ. Spoje budou jezdit podle dispečerského řízení,“ upozornil Rovner. 

Doprava od 16. října 

Od pondělí 16. října se kyvadlový provoz na ulici Romana Havelky vrátí na opravenou vyasfaltovanou část vozovky. Linky G, H, 2, 12 a 32 budou vedeny ve směru na Bedřichov už přes okružní křižovatku u Kauflandu a po Sokolovské ulici a zastavovat budou na standardních zastávkách Kaufland a Královský Vršek. „Spoje obsluhované parciálními trolejbusy pojedou pod napětím, aby se dařilo napájet trakční baterii i v době nutnosti přitápění ve vozech. V opačném směru budou vozy MHD nadále vedeny po ulici Královský Vršek a zastaví na náhradních zastávkách Kaufland a Královský Vršek," přiblížil mluvčí Jihlavy. 

Na dopravní omezení o nadcházejícím víkendu, tedy 14. a 15. října, se musí připravit řidiči, kteří budou projíždět křižovatku u Tří Věžiček v Jihlavě na frekventované silnici I/38. Zde budou dělníci opravovat asfaltový povrch.

PŘEHLED: Další lokální vysprávky na silnicích I. třídy. Omezení čeká řidiče i na křižovatce u Tří Věžiček

Také v tomto týdnu se budou stavební dělnici na Vysočině věnovat před zimou takzvaným lokálním vysprávkám silnic I. třídy. Pro tentokrát budou pracovat na úsecích na Třebíčsku v Náměšti nad Oslavou a na Jihlavsku v Prostředkovicích a také přímo v...

To pocítí také cestující MHD, protože spoje linek 12 a G proto po oba dny nebudou zajíždět do Stříteže a neobslouží zastávku Jipocar. „Poslední obsloužená zastávka bude u Červeného Kříže," upozornil Radovan Daněk. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Doprava v Jihlavě | Zdroj Město Jihlava

Štítky oprava, rekonstrukce, povrch, vozovka, omezení, Romana Havelky, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Práce na ulici Romana Havelky jsou v polovině, dnes budou dělníci asfaltovat. Jak opravy ovlivní MHD? | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.