Počasí dnes18 °C, zítra17 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

Speed Marathon na Vysočině přinesl 149 přestupků. Většina řidičů jela rychle, zjistily se i drogy

Také na Vysočině probíhala během uplynulého pátku již tradiční akce s názvem Speed Marathon. V ní se policisté zaměřili hlavně na to, jak řidiči na silnicích všech tříd dodržují nejvyšší povolenou rychlost.

Hlídky v našem kraji zjistily celkem 149 přestupků v dopravě. „Celkem 143 přestupků jsme vyřešili uložením pokuty v příkazním řízení a šest jich policisté zadokumentovali a odevzdali do správního řízení. Z celkového počtu zjištěných přestupků se jich 103 týkalo porušení nejvyšší povolené rychlosti. Za tyto přestupky policisté uložili 99 pokut v příkazním řízení a čtyři nebylo možné vyřešit na místě, a proto je odevzdají do správního řízení," uvedla k výsledkům kontrol Dana Čírtková, mluvčí policie na Vysočině. 

Na výběru úseků se nepodílejí jen policisté, ale i samotní občané, kteří vybírali úseky, na kterých má dopravně bezpečnostní akce proběhnout. Cílem těchto preventivních akcí je především snížit dopravní nehodovost a zvýšit bezpečnost na pozemních komunikacích. 

Policisté však nezjistili jen překročení nejvyšší povolené rychlosti. V sedmi případech policisté zjistili, že řidič za jízdy telefonoval, ve dvou případech měli řidiči pozitivní test na drogy, v jedenácti případech nebyli řidiči nebo spolujezdci připoutáni bezpečnostním pásem a v devíti případech bylo kontrolované vozidlo ve špatném technickém stavu.

Kde stály hlídky? 

Konkrétně v Kraji Vysočině stály policejní hlídky na dálnici D1 v celém jejím úseku, který prochází naším krajem, a poté také na 65 různých místech po celé Vysočině. Například na Pelhřimovsku v Humpolci, Horní Cerekvi, na Havlíčkobrodsku v Havlíčkově Brodě, ve Vilémově či Chotěboři, na Žďársku v Tasově, Měříne nebo ve Stránecké Zhoři, na Třebíčsku v Želetavě či Okříškách a na Jihlavsku v Řehořově, Batelově nebo třeba v Jihlavě v ulici Polenská. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky rychlost, hlídka, policie, kontrola, výsledky, Speed Marathon, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Speed Marathon na Vysočině přinesl 149 přestupků. Většina řidičů jela rychle, zjistily se i drogy | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.