Počasí dnes16 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

PŘEHLED: Před víkendem pozor na rychlost. Kde všude na Vysočině proběhne Speed Marathon?

Speed Marathon. To je název již tradiční dopravně bezpečnostní akce, do níž se zapojí také policie na Vysočině. Hlídky budou k vidění na všech typech komunikací včetně dálniční sítě.

Na základě dopravně bezpečnostních analýz v daném teritoriu a vlastních vytipovaných rizikových lokalit budou policisté provádět v průběhu celého dne měření rychlosti.

„Na výběru úseků se nepodílejí jen policisté, ale i samotní občané, kteří vybírali úseky, na kterých dopravně bezpečnostní akce proběhne. Cílem těchto preventivních akcí je především snížit dopravní nehodovost a zvýšit bezpečnost na pozemních komunikacích," vysvětluje Dana Čírtková, mluvčí policie na Vysočině. 

Kde všude se bude hlídkovat? 

Konkrétně v Kraji Vysočině budou policisté měřit rychlost na dálnici D1 v celém jejím úseku, který prochází naším krajem, a poté také na 65 různých místech v celém našem kraji. Například na Pelhřimovsku v Humpolci, Horní Cerekvi, na Havlíčkobrodsku v Havlíčkově Brodě, ve Vilémově či Chotěboři, na Žďársku v Tasově, Měříne nebo ve Stránecké Zhoři, na Třebíčsku v Želetavě či Okříškách a na Jihlavsku v Řehořově, Batelově nebo třeba v Jihlavě v ulici Polenská. Kompletní přehled všech míst v Kraji Vysočina najdete ZDE.

„Nepřiměřená rychlost v kombinaci s nevěnováním se řízení patří mezi nejčastější příčiny dopravních nehod, a to zejména těch, které končí tragicky nebo vážným zraněním účastníků," dodává upozornění mluvčí policistů na Vysočině. 

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR | Zdroj Policie ČR

Štítky rychlost, kontrola, hlídka, policie, měření, úsek, silnice, přehled, speed marathon, prevence, Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

PŘEHLED: Před víkendem pozor na rychlost. Kde všude na Vysočině proběhne Speed Marathon? | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.