Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

PŘEHLED: Stavební dělníci se letos zaměří i na silnice II. a III. třídy. Jaké opravy jsou v plánu?

Také v tomto roce čekají silnice II. a III. třídy opravy, na ně získal Kraj Vysočina téměř 537 milionů korun, a to ze Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI). V plánu je oprava celkem 46 silničních úseků.

Od roku 2015 poskytl Státní fond dopravní infrastruktury na opravy silnic Kraji Vysočina přes 2,5 miliardy korun a délka opravených silnic z těchto prostředků již přesáhla 400 kilometrů a opraveno či zrekonstruováno bylo 27 mostů a 8 zdí.

„Opravy silnic jsou naší jednoznačnou prioritou, proto dalších více než 250 milionů korun kraj na silnice rezervuje ve vlastním rozpočtu a zhruba 440 milionů korun jsme připraveni vyčerpat z evropských fondů,“ uvedl Miroslav Houška, náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast dopravy a ekonomiky. Další peníze na opravy i investice v řádech stovek milionů korun mají v rozpočtu krajští silničáři.

Jaké úseky jsou třeba v plánu? 

  • Na Havlíčkobrodsku budou za peníze SFDI zrealizovány například opravy úseku Chotěboř – Libice nad Doubravou, mostů v Klokočově, Libici, Okrouhlici, Sloupnu a Chuchli nebo průtahu Malčínem.
  • Na Jihlavsku jsou k opravám připraveny průtahy Mrákotínem, Panenskou Rozsíčkou, Větrným Jeníkovem, mosty v Řídelově, Mysliboři nebo Stříteži, zahájena bude oprava silnice mezi Polnou a Nížkovem.
  • Na Pelhřimovsku budou opraveny třeba mosty v Leskovicích, Kuňovce, Onšově a Houserovce, na tuto stavbu naváže i oprava úseku Houserovka – Benátky.
  • Na Třebíčsku Kraj Vysočina připravil opravy mostů v Budkově, Jasenicích, Bransouzích a v Jemnici v ulici u Černého mostu, dále opravy průtahů ve Smrku nebo Hvězdoňovicích a dojde i na ulici 9. května přímo v centru Třebíče, která bude pilotně realizována v režimu BIM.
  • Na Žďársku čekají opravy z prostředků SFDI mosty v Olší nad Oslavou, Cikháji, Českých Milovách, Bolešíně, Vlkově nebo Domaníně, dále také budou opraveny úseky silnic mezi Bohdalovem a Březím nad Oslavou nebo mezi Rožnou a Dolní Rožínkou.

Všechny výše zmíněné opravy bude provádět Krajská správa a údržba silnic Vysočiny (KSUSV). „V loňském roce vyčerpal Kraj Vysočina ze SFDI částku 389,584 milionu korun, což pomohlo s opravou zhruba 34 kilometrů silnic a opravou či rekonstrukcí 11 mostů a jedné zdi,“ připomněl náměstek ředitele Krajské správy a údržby silnic Vysočiny Tomáš Mátl.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Lenka Dvořáková | Zdroj Kraj Vysočina, KSUSV

Štítky doprava, oprava, silnice, fond, peníze, 2023, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

PŘEHLED: Stavební dělníci se letos zaměří i na silnice II. a III. třídy. Jaké opravy jsou v plánu? | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.