Počasí dnes19 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

PŘEHLED: ŘSD vytipovalo místa na Vysočině, která mohou být v zimě pro řidiče nebezpečná

Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) přišlo s mapou, kde je zaneseno několik rizikových míst našeho kraje, kde v období zimní údržby, jež trvá vždy od 1. listopadu do 31. března roku následujícího, může řidičům hrozit zvýšené nebezpečí při pohybu po komunikaci vyvolané aktuálními klimatickými podmínkami.

„V mapě jsou uvedená místa nebo úseky, kde lze i přes preventivní opatření, například zásněžky, a realizovanou zimní údržbu očekávat možné komplikace ve sjízdnosti z důvodu silného větru a tvorby sněhových jazyků nebo závějí na vozovce nebo jejího namrzání z důvodu vlhkosti a kolísání teplot," přidal vysvětlení k mapě Martin Buček z týmu komunikace ŘSD. 

Zároveň dodává, že výše zobrazená mapa není a ani nemůže být úplným výčtem. Má pouze vypíchnout ta místa v kraji, kde k uvedeným jevům za určitých podmínek na základě dosavadních zkušeností dochází. „Současně by měla účastníkům silničního provozu připomenout, že takové jevy vznikají často nenadále a často i na krátkých úsecích, například mostech. Obecně mimo mostů je z důvodu namrzání třeba věnovat zvýšenou pozornost i při průjezdu zastíněnými lesními úseky nebo mlze. Na nafoukaný sníh na vozovce se pak řidiči musí připravit v otevřené krajině," upozornil Buček.

V mapě je zmíněný například velkomeziříčský most Vysočina, úsek na silnici I/38 za Stonařovem ve směru na Znojmo či křižovatka na téže silnici na Třebíčsku v úseku Kasárna - Želetava. 

Zásadní je jezdit opatrně a umět předvídat 

Na závěr je třeba dodat, že řidiči nejen v zimním období musí vždy styl jízdy přizpůsobit aktuálnímu počasí a důležité je i to, aby lidé za volantem uměli předvídat. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ŘSD, Lenka Dvořáková | Zdroj Ředitelství silnic a dálnic ČR

Štítky doprava, úsek, zima, údržba, počasí, nebezpečný, ŘSD, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

PŘEHLED: ŘSD vytipovalo místa na Vysočině, která mohou být v zimě pro řidiče nebezpečná | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.