Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Obchvat Havlíčkova Brodu na I/34. Protihluková opatření vyjdou na více než 58 milionů korun

Na více než 58 milionů korun vyjde protihlukové opatření na severovýchodním obchvatu Havlíčkova Brodu na silnici I/34. Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) vybíralo zhotovitele ze dvou uchazečů.

„Vybrali jsme společnost Skanska, a.s., která ji bude realizovat 58,49 milionů korun bez DPH. Smluvní doba pro uvedení do provozu byla stanovena na 18 týdnů. V celém 2,7 kilometru dlouhém úseku obchvatu mezi ulicí Masarykova a Žižkova na pěti úsecích protihlukových stěn, které se budou realizovat z původně sedmi plánovaných úseků. Protihluková stěna v úseku šest nebude realizována po domluvě s městem a majitelem dotčených pozemků a stěna v úseku dva z důvodu plánované výstavby řadových garáží,“ sdělil v tiskové zprávě Martin Buček z ŘSD.

Plánovaná úprava protihlukových stěn v řešených úsecích vychází z měření hluku z dopravy a z výsledků zpracované akustické studie, která řeší stavební úpravu tak, aby zajistilo dodržení hygienických limitů hluku v denní i v noční době ve výhledu dalších dvaceti let.

„V některých úsecích dojde k demolici stávajících stěn, v úseku sedm také k demolici cihlového plotu. V dalších úsecích budou stěny prodlužovány a bude navyšována jejich výška a rovněž proběhne výstavba nové stěny v úseku tři, přičemž ve všech úsecích musí protihlukové opatření splňovat kategorii vzduchové neprůzvučnosti B2 a kategorii zvukové pohltivosti A2,“ doplnil Buček další technické parametry.

Zhotovitel si od ŘSD stavbu převezme v pondělí 26. září. Stavební práce jsou plánované za provozu s lokálním omezením při krajnici a části pravého jízdního pruhu sverovýchodního obchvatu ve směru od ulic Pražská - Masarykova.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ředitelství silnic a dálnic ČR

Štítky opatření, hluk, stěna, I/34, obchvat, ŘSD, Havlíčkův Brod, Ředitelství silnic a dálnic, Martin Buček, Skanska

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obchvat Havlíčkova Brodu na I/34. Protihluková opatření vyjdou na více než 58 milionů korun | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.