Počasí dnes12 °C, zítra19 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Opraveno. Řidiči už ode dneška projedou úsekem na silnici I/38

Dobrá zpráva pro všechny řidiče. Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) dnes uvedlo do provozu opravený úsek silnice I/38 mezi Svojkovicemi a Želetavou. Práce zde byly zahájeny 11. července 2022. Jak dnes po obědě uvedl Martin Buček z ŘSD, řidiči tímto úsekem už projedou bez jakéhokoliv omezení.

„Oprava konstrukčních vrstev vozovky vyšla na 19,13 milionů korun bez DPH," vyčíslil Martin Buček. 

Opravy úseku v délce téměř tři kilometry měla na starosti společnost Strabag. Ta z pěti uchazečů o zakázku předložila nejnižší cenu i nejkratší termín pro uvedení stavby do provozu, a to za 6 týdnů od zahájení stavby. 

Jak dodal Buček, zmíněná rekonstrukce vycházela z provedené diagnostiky vozovky v roce 2021 a byla navržena ve dvou různých typech úpravy, to jest dva úseky obnovy emulzním mikrokobercem a jeden úsek s obnovou tří hutněných asfaltových vrstev a lokálními opravami na odfrézovaném povrchu. „U výměny obrusné, ložné a podkladní asfaltobetonové vrstvy vozovky se po odfrézování provede očištění odfrézovaného povrchu vozovky, jeho odborná kontrola a upřesnění míst pro lokální sanace trhlin s následnou pokládkou všech tří nových vrstev,“ vysvětlil novinářům již dříve Buček.

V rámci uvedených prací stavební dělníci opravovali i stávající nezpevněné krajnice, k tomu prošlo opravou i vodorovné dopravní značení.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ředitelství silnic a dálnic ČR

Štítky oprava, rekonstrukce, vozovka, I/38, Želetava, Svojkovice, ŘSD, Ředitelství silnic a dálnic, Martin Buček, silnice, Strabag

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opraveno. Řidiči už ode dneška projedou úsekem na silnici I/38 | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.