Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Vedení Jihlavy s lidmi promluví o dopravě ve městě. Tématem budou uzavírky, novinky v parkování i v MHD

Zajímá vás vše, co se týká dopravy v krajské Jihlavě? Pak si udělejte místo v kalendáři na pondělí 23. května, kdy se na jihlavské radnici bude konat diskuze zástupců města Jihlavy s veřejností. Tématem setkání bude městská mobilita.

„Za město přislíbili účast například radní Jaroslav Vymazal a David Beke, pracovníci odboru dopravy nebo za Dopravní podnik města Jihlavy předseda představenstva Radim Rovner," dodává k účastníkům debaty Radovan Daněk, mluvčí města Jihlavy. 

Přechod na Fibichově ulici byl výrazně zkrácen kvůli bezpečí chodců. Zlepší se i řazení aut na odbočení, říká radnice

Zpočátku týdne došlo ke stavebním úpravám přechodu na křižovatce Fibichovy a Žižkovy ulice. Jako hlavní důvod pro jeho razantní zkrácení uvádí město ochranu chodců, trpět by ale současně neměla ani automobilová doprava.

Veřejnost bude s vedením města moci mluvit o pěší a automobilové dopravě, řeč se bude točit o kolem MHD a cyklodopravy. „Cílem veřejné diskuze je probrat s lidmi aktuální a možná trochu palčivá témata jihlavské městské mobility. Například plánované změny v systému parkování, aktuální zvyšování bezpečnosti na silnicích tím, že upravujeme některé přechody, nebo aktuální uzavírky, které pro řidiče sice nejsou příjemné, ale jsou nevyhnutelné,“ uvedl k setkání v pondělí 23. května radní pro oblast dopravy Jaroslav Vymazal.

S již zmíněným předsedou představenstva Radimem Rovnerem bude moci lidé diskutovat plány jihlavského dopravního podniku, který určitě zmíní všechny chystané novinky v MHD. „Zmíníme i přípravu nové tratě a úpravu trasování linek, nové zastávky, které jsou letos v plánu, nebo připravovaný nákup nových parciálních trolejbusů,“ doplnil předseda představenstva DPMJ Radim Rovner.

Bikesharing v Jihlavě má za sebou první měsíc. Rekordmankou je Amalie, kolo si půjčila více než stokrát

Letos na apríla do krajské Jihlavy dorazila sdílená kola. Tato služba, takzvaný bikesharing, má tedy za sebou první měsíc fungování. Podle zjištěných údajů z jihlavské radnice dubnová statistika překonala všechna očekávání města i provozovatele.

Vedení města zve obyvatele Jihlavy i místních částí na veřejnou diskuzi o městské mobilitě. Dopravní témata budou se zájemci probírat 23. května od 17 hodin ve velké gotické síni jihlavské radnice. Kdo nebude moci přijít osobně, může se připojit online přes známý odkaz na virtuální kavárny nebo sledovat debatu živě i ze záznamu na YouTube kanálu města Jihlavy. Za město přislíbili účast například radní Jaroslav Vymazal a David Beke, pracovníci odboru dopravy nebo za Dopravní podnik města Jihlavy předseda představenstva Radim Rovner.

Dalším tématem bude novinka, kterou mohou v Jihlavě využívat lidé od 1. dubna. Jsou jí sdílená kola. S tím souvisí i nové cyklostezky a podpora cyklodopravy v Jihlavě. 

Dopravní témata se budou probírat v pondělí 23. května od 17:00 ve velké gotické síni jihlavské radnice. „Kdo nebude moci přijít osobně, může se připojit online přes známý odkaz na virtuální kavárny nebo sledovat debatu živě i ze záznamu na YouTube kanálu města Jihlavy," upřesnil mluvčí města Daněk. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Fénixův Řád Rozzlobení mladí muži a mladé ženy | Zdroj Město Jihlava

Štítky doprava, diskuze, debata, veřejnost, uzavírka, omezení, parkování, radnice, Jihlava, městská hromadná doprava, Jaroslav Vymazal, Dopravní podnik města Jihlavy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vedení Jihlavy s lidmi promluví o dopravě ve městě. Tématem budou uzavírky, novinky v parkování i v MHD | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.