Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Brněnské se objeví velký jeřáb, ulice se na 15 dní uzavřela řidičům. Objížďka vede ulicí Čajkovského

, aktualizováno 14. dubna 2022, 13:02

Od dnešního dne řidiči v Jihlavě neprojedou Brněnskou ulicí. Ta se uzavřela kvůli přestavbě střechy při rekonstrukci domu na Masarykově náměstí 21. Uzavírka Brněnské ulice potrvá do 29. dubna.

Řidiči, kteří potřebují vjet do Brněnské ulice, musí využít objízdné trasy, která vede přes ulici Čajkovského.

Rekonstrukce historického domu na Masarykově náměstí byla zahájena zhruba před měsícem. Aktuálně se stavaři zaměří na demontáž stávajícího krovu a dřevěného stropu, který bude nahrazen novým ocelovým stropem a dřevěným krovem.

„Vzhledem k tomu, že se jedná o práce s velkými kusy stavebního materiálu, bude zapotřebí pracovat s velkým jeřábem. Z důvodů zajištění bezpečnosti třetích osob bude tedy předmětný úsek komunikace uzavřen,“ uvedl mluvčí jihlavské radnice Radovan Daněk.

Oprava historického domu 

Zmíněná rozsáhlá rekonstrukce domu s adresou Masarykovo náměstí 21, kde sídlí například čajovna, byla zahájena zhruba v polovině března. Městu se podařilo na unikátní projekt získat grant z norských fondů v nejvyšší možné výši, a to 39 milionů korun. Celkové náklady na opravu domu se odhadují na 80 milionů korun. Chátrající památka, kterou si lidé mohou spojovat hlavně s čajovnou a knihkupectvím Kuba & Pařízek, by se už na podzim příštího roku měla změnit v centrum kultury a vzdělávání. 

Jak na začátku oprav uvedla primátorka Jihlavy Karolína Koubová, zmíněný dům na náměstí byl dlouho prázdný a město konečně našlo způsob, jak zachránit tento klenot. „Zároveň jsem ráda, že se podařilo celý ten proces zvládnout za tak krátkou dobu. Už to zaznělo několikrát. Jde vlastně o takový měšťanský palác. My tu nemáme hrady a zámky, ale máme tu takové krásné domy. Tímto turistům, a hlavně mladým Jihlavanům, zpřístupníme jihlavskou historii," vysvětlila primátorka Jihlavy Karolína Koubová. 

Oprava domu na Masarykově náměstí začala. Čajovna zůstane, přibudou sály a badatelna pro veřejnost

V Jihlavě se už začal opravovat dům v dolní části Masarykova náměstí, konkrétně jde o objekt s adresou Masarykovo náměstí 21. Městu se podařilo na unikátní projekt získat grant z norských fondů v nejvyšší možné výši, a to 39 milionů korun....

Velká uzavírka začne v úterý 

K řadě dopravních omezení v krajském městě přibude v úterý 19. dubna uzavírka Jihlavského tunelu. Ten se řidičům po generální opravě otevře až 30. června. Na tuto velkou uzavírku se chystají policisté stejně jako město Jihlava, které chce dopravnímu kolapsu předejít hned několika opatřeními. 

Už tento týden budou přenastavena světla na křižovatce ulic Dvořákova, Žižkova a Hradební. „Změny na semaforech budou spuštěny na dálku těsně před uzavírkou tunelu, tedy 19. dubna. Důvodem je zlepšení průjezdu světelnou křižovatkou. Pokud by to bylo nutné, je možné upravit režim světelné signalizace i na dalších místech,“ uvedl radní pro dopravu Jaroslav Vymazal. Podle jeho slov budou nejhorší první dva až tři dny uzavírky, než si doprava takzvaně "sedne". 

Už za necelý týden, přesněji v úterý 19. dubna, se v Jihlavě na více než dva měsíce uzavře Jihlavský tunel. Čeká ho rozsáhlá rekonstrukce a opravy budou probíhat za plné uzavírky. Řidiči tak budou muset využít oficiální objízdné trasy. Město...

[

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Jihlava

Štítky omezení, vjezd, Brněnská, objížďka, doprava, Masarykovo náměstí, rekonstrukce, Jihlava, dům, Karolína Koubová, Jaroslav Vymazal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brněnské se objeví velký jeřáb, ulice se na 15 dní uzavřela řidičům. Objížďka vede ulicí Čajkovského | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.